Harderwijk gestart met aanpak verkeersonveilige locaties

Met de onthulling van een bouwbord aan de Tonselsedreef heeft wethouder Jeroen de Jong op 22 november het startsein voor de aanpak van verkeersonveilige locaties gegeven.

Er zijn ongeveer 100 verkeersonveilige situaties. “Die willen we zoveel als mogelijk aanpakken”, aldus wethouder Jeroen de Jong.

“We kunnen niet alle locaties tegelijk aanpakken maar op grond van een prioriteitenlijst willen we wel voortvarend van start gaan. Elke onveilige verkeerssituatie is er één teveel”.

Verkeersveilige stad
Gemeente Harderwijk werkt aan een verkeersveilige stad. In het kader van het vastgestelde verkeersveiligheidsplan is er een inventarisatie gemaakt van verkeersonveilige locaties. Inmiddels is de verkeerssituatie voor fietsers bij Albert Heijn de eerste klus die de gemeente heeft geklaard.

Niet achterover leunen
“Dit betekent niet dat we na elke klus achteroverleunen. We blijven de verkeerssituatie in onze stad in de gaten houden”, zegt de wethouder. De gemeente wil in het komende kalenderjaar klaar zijn met de eerste grote verbeteringen aan de verkeerslocaties.

Start verkeersonveilige situaties in de gemeente Harderwijk