Harderwijk Anders, schenkt drie verschillende basisscholen het boekje “Koning en Koning” (video)

Omdat het de Nationale Voorleesdagen zijn én omdat Harderwijk onlangs Regenbooggemeente is geworden, op initiatief van Harderwijk Anders, heeft de partij aan drie verschillende basisscholen het boekje “Koning en Koning” cadeau gedaan. 

Dit boekje gaat over een prins die moet trouwen en steeds maar niet verliefd wordt op de prinsessen die zijn moeder langs laat komen. Op een dag valt hij als een blok voor een prins.

Steunfractielid Marlou Naber las het boekje voor op de Dominicus Savio en raadslid Gertien Koster bezocht de kleuters van De Veste. Tim Smit, nummer elf op de kandidatenlijst, las voor op basisschool De Rank.  

De auteurs hadden voorin het boekje namens Harderwijk Anders de tekst geschreven: “Dit boek wordt jullie aangeboden door Harderwijk Anders omdat Harderwijk Regenbooggemeente is geworden. We hopen dat dit boekje bijdraagt aan meer verdraagzaamheid tussen prinsen en prinsessen!”

De kleuters van de Rank waren toevallig zelf ook al bezig met het thema “I love you”. Hun juf had zelfs een speciaal themahoekje gecreëerd waarin getrouwd kon worden. Jongens met meisjes, jongens met jongens en meisjes met meisjes. Op de Rank kan en mag het!