Halve finalisten van het Open Nederlands Kampioenschap Poker strijden voor finaleplek!

In het weekend van 16 en 23 juni strijden 340 pokeraars op vier verschillende plaatsen in Nederland tegen elkaar om een plek in de landelijke finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker te bemachtigen.

Die finale vind op 8 juli plaats bij Hotel de Heerlickheijd van Ermelo, te Ermelo. 

Van januari tot en met mei zijn er 127 voorrondes verspreid door heel het land gespeeld. Deelnemers konden meedoen door middel van een open inschrijving. De winnaar van een voorronde kwalificeerde zich direct voor de landelijke finale, terwijl de beste 5% recht kreeg op een plaats in de halve finales. In totaal deden er bijna 7.500 pokerliefhebbers aan het kampioenschap mee.

Op 16, 17, 23 en 24 juni vind op vier verschillende plaatsen in Nederland een halve finale plaats. De halve finales zijn in Aalsmeer, Giessenburg, Boxtel en Olst-Wijhe. 340 pokerliefhebbers hebben zich hier voor weten te kwalificeren en strijden om een plek in de landelijke finale. Alleen de beste 10% per halve finale kwalificeert zich voor de finale.

Organisator Mathijs Jonkers vertelt over het evenement en wat de deelnemers kunnen verwachten van de halve finales. “Het Open Nederlands Kampioenschap Poker is een pokerevenement voor de recreatieve pokerspelers die Nederland rijk is en poker is nog steeds ongekend populair. In dit 3e seizoen hebben weer meer mensen mee gedaan. Een deelnemers record van 7.500 spelers is gevestigd. Hier zijn we natuurlijk enorm blij om. De voorrondes zijn zeer laagdrempelig. Iedereen van 18 jaar en ouder kan en mag meedoen. Je hoeft geen ervaren pokerspeler te zijn en dat maakt het juist leuk! Tussen de finalisten zitten ongetwijfeld weer een aantal mensen die pas 1 of 2 keer aan een echt pokertoernooi mee gedaan hebben.”

“Tijdens de halve finales spelen de beste 5% pokeraars van alle voorrondes tegen elkaar om zich te plaatsen voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. In totaal spelen 340 pokeraars verspreid over vier halve finales door Nederland. De halve finales zijn dus een mooie kans voor pokeraars om zich te plaatsen voor de finale. In de landelijke finale draait het om maar één ding.

De titel!

Vorig jaar was het de uit Lelystad afkomstige Binh-an Nguyen die de finale wist te winnen. Het werd uitgeroepen tot de beste amateur pokerspeler van Nederland, maar kreeg later ook nog een sponsorcontract aangeboden om grote internationale pokertoernooien te spelen. “Een sponsoraanbieding is natuurlijk nooit een garantie. Een pokerspeler moet goed in het profiel passen om een sponsoraanbieding te krijgen, maar het Open Nederlands Kampioenschap Poker winnen draagt daar zeker aan bij.”