Haal meer uit je hobby's met deze mobiele apps

De penetratie van smartphones bedraagt meer dan 90% in Nederland. De meesten van ons vertrouwen op hun telefoon voor alledaagse taken zoals bankieren of de nieuwsberichten lezen. Maar er zijn ook mobiele apps die je kunnen helpen meer te halen uit je vrijetijdsbesteding en hobby's.

Van de A van amuse tot de Z van zuurdesembrood

Koken is een vaardigheid die je nooit goed genoeg kunt kennen. Daarom is Cheflix dé app voor zowel beginnende foodies als ervaren would-be chefs. Neem een kijkje in de potten en pannen van Ron Blaauw, Jacob Jan Boerma of Stefan van Sprang. Hier ontek je niet alleen lekkere recepten maar ook de kooktechnieken waarmee je fantastische ingrediënten kunt combineren tot een gerecht om duimen en vingers af te likken.
 
Heb je moeite met de vele kooktermen, zoek ze dan op in SideChef. Moet gezond blijven, vertrouw dan op Mijn Eetmeter van het Voedingscentrum. Om een passende wijn te selecteren, kun je een beroep doen op Vivino. En met Mixologist zorg je voor een cocktail achteraf.

Genieten van sport

Er zijn tientallen aan sport gerelateerde apps. Ajax heeft bijvoorbeeld een nieuwe app gemaakt om de spelerservaring te verbeteren. Mocht je graag een weddenschap plaatsen, dan zijn er bookmaker apps met speciale promoties, zoals deze Unibet promotiecode 2023. Dit soort apps biedt je als fan een unieke gelegenheid om dichter bij je favoriete spelers of team te komen.
 
Vergeet niet dat je zelf ook actief kunt zijn. De bekendste app die ervoor zorgt dat je dagelijks aan 20 minuten matig inspannende beweging doet, is wellicht Strava. Maar kies eventueel Runkeeper of Nike Training Club om de nodige calorieën kwijt te raken of spieren op te bouwen.

De wereld verkennen (beginnend bij je eigen voordeur)

Zelfs als de zomer van 2023 maar half zo goed wordt als de editie van vorig jaar, ga je in Nederland een fantastische vakantie beleven. Raadpleeg de VVV app maar om te zien wat er allemaal te ontdekken valt in Harderwijk en daaromtrent. Wil je de natuur ontdekken in en nabij onze historische Hanzestad, download dan Natuurroutes Natuurmonumenten. Vergeet ook niet dat er sinds 2020-2021 een sterke toename bestaat van toeristische bestemmingen die je virtueel kunt bezoeken.
 
Verkies je toch het buitenland, dan is TripAdvisor de grootste onafhankelijke raadgever. Boek vooral je accomodatie vanuit je luie stoel dankzij de Expedia.nl app. Gebruik Skyscanner om te weten hoe je het snelste naar een exotische bestemming kunt vliegen of zet Breakzy op je telefoon als je een lange autorit voor de boeg hebt. 

Daar waar de woorden stoppen ...

... begint de muziek, zei ooit de componist Richard Wagner. Is klassieke muziek of jazz helemaal je ding? Dan ga je het meeste plezier beleven aan de Concertzender radio app. Een stabiele mobiele internetverbinding volstaat om de "tophits" van Arezzo tot Zijlstra te beluisteren. Voor elke andere muziekstijl is er Shazam, of je nu liefst luistert naar Unblack Metal, Bubblegum Dance of Spytrack.
 
Net zoals bij andere hobby's heb je de mogelijkheid om muziek actief te beoefenen. Apps voor notenleer en muziektheorie vind je bij de vleet. Solfa zou wereldwijd de beste zijn. Leer piano dankzij Simply Piano of volg de instructies van Rocksmith+ om op je gitaar of bas te tokkelen. Tenslotte kun je bij MuseScore op zoek gaan naar een passende partituur. Voor je het weet, sta je gezellig met je eigen band te musiceren voor één van de vele winkeltjes aan de Luttekepoortstraat, de Wolleweverstraat of de Markt in Harderwijk.

Mobiele telefoon
(Afbeelding Pixabay)