​Gymnastiekvereniging Olympia Harderwijk eert twee jubilarissen

Een bijzonder moment bij Gymnastiekvereniging Olympia Harderwijk. Donderdag 24 september werden maar liefst twee jubilarissen, Natascha (43) en Jannie (74), in het zonnetje gezet.

Natascha: 30 jaar lid van G.V. Olympia

Natascha is 30 jaar aan een stuk lid geweest van Olympia. Vanaf haar derde ging ze mee met haar moeder naar kleutergym, dus misschien is ze zelfs 40 jaar lid!

Na de kleutergym is Natascha doorgestroomd naar de meisjes gym. Ze werd uitgenodigd om wat lessen turnen te volgen en toen mocht ze blijven. Toen ze ongeveer 12/13 jaar was, is ze gaan helpen bij de kleutergym, ook heeft ze jaren geholpen bij de meisjes gymnastiek in de Boegspriet.(Vliepad)

Op een moment wilde ze ook wel de assistenten cursus gaan doen en daarna de cursus gymnastiek leidster. Ook heeft ze een aantal jaren de B-selectie trainen gegeven. Door de komst van de kinderen en haar werk werd dat wat lastiger, maar het turnen kon ze niet loslaten. Vandaar de volgende stap: jureren. Tot op de dag van vandaag doet ze dat met veel plezier. 

Jannie: 50 jaar lid van G.V. Olympia 

Jannie is begonnen bij Olympia toen haar zoon net was geboren. Bep Koops, destijds secretaresse van Olympia, kwam bij haar aan de deur omdat ze gehoord had dat Jannie altijd les had gegeven in Leiden en ze vroeg toen of ze bij Olympia aan de slag wilde.

Jannie heeft aangegeven dat ze dat niet kon, want ze had geen oppas, maar toen bood Bep Koops aan dat zij op haar zoon kon passen. Zodoende is Jannie begonnen met lesgeven. De dames op vrijdagmorgen, op woensdagmiddag kleuters en meisjesgym en later ook nog jongensgym en op dinsdagavond meisjesgym en nog een uur damesgym.

Als gevolg van borstkanker heeft ze moeten stoppen met een deel van de uren op de woensdag, maar de dinsdagavond en vrijdagmorgen heeft ze gedaan totdat haar man een jaar of 15 geleden met pensioen ging.

In het zonnetje
Jannie en Natascha Kuiken zijn donderdagavond 24 september in het zonnetje gezet bij Sportcentrum de Sypel. 

Jannie en Natascha Kuiken jubilarissen Olympia Harderwijk
(Foto v.l.n.r. Jannie, Natascha en wethouder Marcel Companjen)