Groen licht voor het seniorenvoetbal (vanaf 19 jaar)

Mark Rutte maakte gisterenavond bekend dat volwassenen weer mogen gaan buiten sporten. Goed nieuws dus ook voor de jongeren van 19 jaar die nu net buiten de boot vielen.

VVOG senioren team voetbal Harderwijk
Met nog steeds wel de restrictie dat contactsporten zijn uitgesloten. Voor het voetbal betekend dat een behoorlijke aanpassing in de invulling van de trainingen.

Groenlicht dus maaaaaar...... De competities zijn al beeindigd, maar ook het spelen van een (oefen)partijtje zit er helaas nog niet in. Zoals het er nu uitziet kunnen per 1 september de competities weer beginnen en ook de Eredivisie weer gaan starten, maar veel zal afhangen van de ontwikkeling van het coronavirus de komende tijd.

Het bestuur wil de komende dagen een plan maken om ook de senioren de mogelijkheid te bieden te gaan trainen. Een belangrijke voorwaarde waar door vertegenwoordigers van de vereniging en handhaving op zal worden toegezien is de inmiddels bekende 1.5 meter regeling. Daarin worden geen concessies gedaan. Als het bestuur alles in kaart heeft gebracht wordt er waarschijnlijk deze week al met vertegenwoordigers van de teams gesproken.

Als we er met elkaar in slagen afspraken goed vorm te geven en de overtuiging hebben dat we op elkaar kunnen rekenen kan er mogelijk vanaf maandag 11 mei getraind worden. Houdt rekening met een aangepast trainingsrooster en mogelijk andere tijden dan het standaard schema.

Zodra er meer informatie bekend is zullen we daar over berichten.