Gonny van der Maten concerteert op Harderwijker orgel

Op donderdag 17 augustus wordt alweer het zevende concert gegeven in de zomerserie op het Harderwijker Bätz-orgel in de Grote Kerk. Het orgel wordt dan bespeeld door Gonny van der Maten, momenteel organiste in Soest. Eenmaal eerder speelde zij in Harderwijk.

In haar concert geeft zij veel aandacht aan Albert de Klerk, 100 jaar geleden geboren en een van de beste Nederlandse organisten in de 20e eeuw.

In de 80’er en 90’er jaren speelde hij ook een aantal keren in Harderwijk. Als docent heeft hij talrijke organisten opgeleid onder wie Gonny zelf. Van de Klerk speelt: zij Ricercare, Laudes Organi en enkele kleine werken. In het kader van de rode draad deze zomer, Luther, laat ze het Bach-koraal ‘Christ lag in Todesbanden’ horen. Een tweetal variatiewerken van haarzelf en Sweelinck worden gevolgd door romantische muziek van Boëllmann. De finale is het Thema met Variaties van Hendrik Andriessen, befaamd organist en componist en leermeester van de Klerk.

Het werk van Gonny van der Maten bestrijkt inmiddels vele terreinen.

Zij is concertorganist, cantor-organist, en dirigent. Daarnaast componeert zij en draagt zij teksten voor. Ook is zij zeer actief in het muziekleven als organisator van concerten en als voorzitter van de Andriessen/deKlerk Stichting.

Zij werd geboren in Amsterdam, waar zij ook haar orgel- en kerkmuziek-opleiding aan het Sweelinck Conservatorium volgde (Uitvoerend Musicus Cum laude).
 
Het concert in de Grote Kerk begint om 20.15 uur.
De toegangsprijs bedraagt € 7,50 (65+: € 6,-).
Parkeren kan op het kerkplein (een beetje om de tent heenrijden)
Verdere informatie:
www.harderwijk-orgel.nl en facebook: Harderwijk Bätz-orgel