Gemeentebelang steeds beter

Volgens raadslid Bert Holleman, gaat het steeds beter met Gemeentebelang Harderwijk-Hierden. “Dat heeft alles te maken dat wij dicht bij onze inwoners staan. We hebben oog voor de jeugd maar zeker ook voor onze ouderen die we niet aan hun lot willen overlaten.

De kracht van Gemeentebelang is dat we niet gebonden zijn aan een landelijke partij.

We hebben daarom alle vrijheid in het samenstellen van een evenwichtig sterk en vooral eerlijk politiek programma, specifiek gericht op Harderwijk en Hierden. Gemeentebelang bestaat al ruim 30 jaar en heeft zich de laatste tijd bewezen zijn rug recht te houden, ook als het even tegen zit. En gezien de vele positieve reacties zijn we dankbaar dat steeds meer bewoners dit in zien. Reden om de verkiezingen op 21 maart met veel vertrouwen tegemoet te zien.

Daadkrachtig duurzaam en sociaal is de kern van ons verkiezingsprogramma.

We willen ons inzetten voor de bouw van meer levensloopbestendige woningen, zodat mensen in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Jongeren en 55 plussers die momenteel moeizaam aan het werk komen, moeten met voorrang worden geholpen met een baan. Gemeentebelang hecht net als een grote groep mensen, aan de zondagsrust en wij zijn derhalve geen voorstander van een koopzondag. Wij willen ons nog meer inzetten opdat woningzoekenden binnen 3 jaar over een sociale huurwoning kunnen beschikken.

Op het gebied van duurzaamheid willen we geen gas-aansluitingen in nieuwbouwwijken en investeren in zonne-energie waar mogelijk. Tenslotte willen we met voorrang de gevaarlijke verkeerssituaties oplossen.”