Geert Bierling speelt Bach en Händel in Harderwijk

Op donderdag 26 juli wordt het Bätz-orgel van de Grote Kerk in Harderwijk bespeeld door de Rotterdamse stadsorganist Geert Bierling. In deze warme dagen kunt u muzikale verkoeling krijgen via de Watermusic van Georg Friedrich Händel. 
 

Het stuk is oorspronkelijk voor orkest, maar is door Bierling kunstig bewerkt voor orgel.

Alle drie de suites worden gespeeld, telkens afgewisseld met delen uit Concerten van Johann Sebastian Bach. Daaronder de beroemde Ciaconna uit de Partita voor viool solo, ook weer bewerkt voor orgel.

Het concert op 26 juli begint om 20.15 uur. Parkeren is mogelijk op het Kerkplein. De toegangsprijs bedraagt € 7,50. (65+:  € 6,-)
Een programmaboekje met toelichting is verkrijgbaar voor € 1,-.
Voor verdere informatie: www.harderwijk-orgel.nl

Geert Bierling (1956) studeerde orgel, piano en klavecimbel aan het Rotterdams Conservatorium en beiaard aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht.

Hij volgde masterclasses bij o.a. Ton Koopman en Jos van Immerseel. Op zijn achttiende jaar werd hij  bespeler van het historische Bätz/Witte orgel in de Oude of kerk te Delfshaven. Sinds 1996 is hij  stadsorganist van Rotterdam, waar hij al beiaardier was. Als vaste bespeler van het Standaartconcertorgel in de Burgerzaal van het Stadhuis en het orgel in Concertgebouw de Doelen voert hij jaarlijks zo’n twintig nieuwe programma’s uit. Als klavecinist, organist en harmoniumspeler treedt hij regelmatig op als solist en in ensemble verband met musici van het RPhO, het New Trombone Collective en de Stadsblazers van Rotterdam. Daarnaast is Geert Bierling ook actief als begeleider op orgel en harmonium van klassieke zwijgende films.