Gastgezinnen gezocht voor vluchtelingen Meet & Eat

Stichting Present Harderwijk is kartrekker van de werkgroep Gastvrij Harderwijk. Deze werkgroep verbindt vrijwilligers aan vluchtelingen. De ontmoeting staat daarbij centraal. Eén van de activiteiten is het concept Meet & Eat. De werkgroep is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om bewoners van het AZC als gast aan tafel te ontvangen.

Tijdens een Meet & Eat komen bewoners van het AZC in een kleine groep (bijvoorbeeld een gezin of 2/3 volwassenen) bij een vrijwilliger thuis en eten zij gezellig mee.

Als gastgezin bepaal je zelf of je eerst samen boodschappen doet en/of kookt of dat de maaltijd al bereid is. Ervaringen van eerdere Meet & Eats zijn zeer positief. Het is een verrijking voor zowel gastgezinnen als voor vluchtelingen.

Het aantal bewoners van het AZC is afgelopen periode sterk gegroeid. Vanuit het AZC zijn veel bewoners die graag mee willen doen met de Meet & Eat. Alleen door gastvrijheid van Harderwijkers kan een Meet & Eat een succes worden! De eerstvolgende avonden staan gepland op: vrijdag 22 maart a.s. en 24 mei a.s. Doet u mee als gastgezin?

Meer informatie en aanmelden kan via de website van stichting Present Harderwijk: https://stichtingpresent.nl/harderwijk/