Fouten op gloednieuwe toeristenborden Harderwijk

Er staat een aantal fouten op de splinternieuwe informatieborden voor toeristen die in de binnenstad van Harderwijk zijn neergezet. 

Het gaat onder andere om spelfouten en fouten in de nummering op verschillende borden. De borden staan op toeristische en strategische locaties in en rondom het oude centrum van Harderwijk. 


Met stift hersteld
Zo is te zien dat er in de lijst twee keer nummer 6 op de borden staat, bij zowel de Vischpoort als bij Bioscoop Atlantic. Nummer 9 ontbreekt juist.

Op het kaartje staat wel een nummer 9, maar dit moet de Vischpoort zijn. Daarnaast staat het woord Indiaas Restaurant Mamta op verschillende borden fout gespeld. Dit is nu met stift herschreven.

Als derde staat er nog een foutje in de Engelse tekst. Daar wordt gesproken over een historic town centre terwijl dit een historic city center moet zijn, gezien de stadsrechten die Harderwijk heeft. 

Gemeente vindt het jammer

De gemeente Harderwijk is op de hoogte en betreurt de fouten. 'Op dit moment kijken we hoe we dit zo snel en praktisch mogelijk kunnen corrigeren,' aldus een woordvoerder. 

De borden zijn vorige week feestelijk geopend door wethouder Christianne van der Wal. De borden zijn onderdeel van het nieuwe Waterfront. Een enorme verbouwing van de boulevard, het Dolfinarium en het naastgelegen industrieterrein. Hier worden 1.400 nieuwe woningen gebouwd en ook moet de boulevard aantrekkelijker worden voor toerisme en voor de economie. 

Bron: Omroep Gelderland

Informatiebord Boulevard Harderwijk