Flyeren voor de Maretak in Ermelo

Vrijwilligers van Stichting de Maretak Veluwe flyerden vandaag, tijdens Wereldkankerdag, op de markt in Ermelo. Een stichting (sinds 2005) die er wil zijn voor mensen die kanker hebben (gehad) en voor hun naasten. Een luisterend oor bieden.

Het doel van de flyeractie in Ermelo was het inloophuis van de stichting bekend(er) maken in de regio. “Het inloophuis staat in Harderwijk, maar is er voor de hele regio”, zegt voorzitter van de stichting, Gertien Koster.

Veel van de gasten van de Maretak zijn vrouw en al wat ouder. “We zouden graag zien dat er ook mannen en jongeren van dat luisterende oor gebruik maken als ze dat willen.”

De reacties op de markt in Ermelo waren positief en ook wel enthousiast. Fijn dat er zo’n mogelijkheid is. “Iedereen kent natuurlijk wel iemand die kanker heeft of heeft gehad.” Ook Koster. Nadat ze eind vorig jaar stopte met de gemeentepolitiek, werd ze gevraagd door de stichting om de nieuwe voorzitter te worden. Koster vindt het mooi wat de stichting doet. Een luisterend oor bieden. “Mijn man is in 2014 overleden aan een hersentumor en ik heb als maatschappelijk werkster in een ziekenhuis ook veel te maken gehad met de gevolgen van kanker, zeker ook voor de nabestaanden.”

Het flyeren in Ermelo was één van de dingen die de stichting doet om wat meer bekendheid te genereren. “De Samenloop voor Hoop onlangs, dat was natuurlijk een heel mooi evenement.” Binnenkort gaat Koster samen met Ank Bos naar een kerk in Harderwijk. “De opbrengst van de collecte die zondag is voor onze stichting. Een mooie gelegenheid meer over de Maretak te vertellen.”