Fit in de Winter met Chinese geneeswijze

Ben jij vaak moe? Heb je allerlei vage klachten of zit je gewoon niet lekker in je vel? Dan is jouw energie uit balans geraakt.

Belangrijke technieken om je energie weer in balans te brengen zijn de oude oosterse technieken van de Traditional Chinese Medicine(TCM). Daaronder valt o.a. voetreflextherapie, maar ook acupunctuur en shiatsu.

Een belangrijk onderdeel van de TCM zijn de elementen Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. Deze elementen zijn ook direct gekoppeld aan de seizoenen. Daardoor kun je een beweging ontdekken, die je terug ziet in de natuur, maar ook in de mens. Het komt ook terug in mijn behandelingen.
 
Hieronder volgt de uitleg over wat de winter je te zeggen kan hebben.

FIT in de WINTER

In de winter komt de hele natuur tot rust. Pas in de lente, geactiveerd door de warmte, wordt de aandacht weer naar buiten gericht en komt alles weer tot bloei. De aandacht in de winter is naar binnen gericht om te rusten en te herstellen.

In de al duizenden jaren oude Chinese elementenleer is water het element van de winter. In de waterfase is er (meer) tijd voor rust, stilte, overdenking en herstel. Water heeft een reinigende functie en stromend water heeft kracht. De energiebanen die bij het waterelement horen zijn de niermeridiaan en de blaasmeridiaan.

Door oefeningen te doen, die bij dit element horen, activeer je de nier en de blaas energie. Het bundelt de krachten. Maakt sterker. Je voelt je rustiger en alert. Tijdens examentijd of tijdens het houden van presentaties kun je met het doen van nier en blaas oefeningen het zelfvertrouwen vergroten. 

Klachten die horen bij een disbalans in het waterelement:

  • Pijn in de onderrug
  • Droge, pijnlijke ogen
  • Vermoeidheid
  • Burn-out
  • Rusteloosheid
  • Slapeloosheid 
Nieuwsgierig geworden en wil je meer in balans komen? Maak dan gebruik van de volgende aanbieding: Massage gericht op het Winterelement én instructie van een paar bijbehorende oefeningen van € 70,00 voor € 55,00

Informatie:
Natuurgeneeskundige In Balans
[email protected]
0341-495997
06-12302232