Filmakers presenteert, Harderwijkse Zaken live vanaf de Haringparty

Dat de Haringparty dit jaar op het Strandeiland wordt gehouden en niet op de Vischmarkt is niet het enige dat 'nieuw' is. Ook Filmakers, sponsor en mediapartner van de Haringparty, gaat buiten het geijkte pad door voor het eerst in het bestaan van Filmakers livetelevisie te maken, tijdens de party. 

Filmakers doet graag bijzondere dingen, zo ook tijdens de Haringparty.

"Bij Filmakers doen we graag bijzondere dingen. Dit leek ons een uitgelezen kans om eens  geen flyers uit te delen, maar iedereen te laten zien hoe we het Harderwijkse weekjournaal maken, samen met Gerdien Beelen en Irene Hop", zegt Filmaker Bob van der Put. 

Veel mensen kennen Filmakers van de films en reclames op televisie. Het bedrijf heeft nog nooit eerder live uitgezonden. "Dat is voor ons extra spannend, omdat alles meteen goed moet gaan. Je hebt maar een 'take'."

De presentatie is in handen van Harderwijkse Zaken. Elke week maken zij een journaal dat opgenomen- en gemonteerd wordt door Filmakers. Een logische keuze dus, om met het duo van Harderwijkse Zaken ook tijdens deze live-uitzending in zee te gaan. "Voor deze uitzending is wel wat meer voorbereiding nodig dan voor de reguliere weekjournaals. Gerdien en Irene zijn zoals altijd verantwoordelijk voor de inhoud van het programma, wij voor de techniek", aldus Van der Put.

Er is door 2ICT een  speciale internetvoorziening op het Strandeiland aangelegd zodat er live vanaf de locatie gestreamd kan worden.

"Verder komt er qua techniek ook het nodige bij kijken. We hebben bijvoorbeeld vier verschillende camera's en het licht en geluid te bedienen. Alles is wat onvoorspelbaarder dan in de studio 'thuis'."

Als alles goed gaat, waar men bij Filmakers gewoon van uit gaat, wordt het journaal komende donderdag live uitgezonden op het Facebookkanaal van Harderwijkse Zaken en semi-live (de live-uitzending wordt afgespeeld) op HK13. 

Of dit het eerste live-journaal van velen wordt, weet Van der Put nog niet. "Laten we eerst deze klus tot een goed einde brengen. Wie weet smaakt het naar meer."