Fietspad Strokelweg blijft nog even donker

Door Petronella van het Goor - Het fietspad langs de Strokelweg is nog steeds niet verlicht en dat blijft ook de komende donkere dagen waarschijnlijk zo.

Omdat het fietspad in Natura 2000 gebied ligt, is in de aanlegvergunning opgenomen dat het pad niet verlicht mag worden. Het college van burgemeester en wethouders zegt nog deze maand met de provincie in overleg te gaan om een oplossing te vinden.

Uit een onderzoek naar lantaarnverlichting van locaties waar wandelaars en fietsers zich sociaal onveilig voelen (naar aanleiding van een CDA-motie van december 2017) kwam de Strokelweg al snel naar voren. Met de verlichting van de hoofdrijbaan is niets mis, op het fietspad zie je nog net een hand voor ogen en dat is met alle fietsende jeugd en rijdende ouders een gevaarlijke situatie. Bijna twee jaar na de motie is er aan de Strokelweg niets veranderd. Reden voor het CDA, zeker nu de donkere dagen er weer aankomen, om bij het college na te vragen welke concrete acties er zo snel mogelijk genomen kunnen worden.

“Na het overleg met de provincie komen we met een voorstel met eventuele mogelijkheden en de daaraan verbonden kosten. Tot die tijd zijn de fietsende sportparkbezoekers na zonsondergang aangewezen op de verlichte route via de Korhoenlaan en het fietspad Boslaan”, aldus het college.