Eerste zonnepark Endura van start

Vandaag start de inschrijving voor Zondelen Bouw- en Infrapark. Wanneer u zondelen koopt, legt u samen met Endura het grootste collectieve zonnepark van Harderwijk aan en werkt u mee aan de vergroening van Harderwijk en Hierden. Iedereen kan meedoen!

Endura is een burgerinitiatief om in Harderwijk en Hierden de energie die we hier gebruiken ook op te wekken door o.a. eigen zonneparken aan te leggen.

Door dit samen te doen behalen we schaalgrootte voordeel en houden het rendement in Harderwijk. Het eerste gebouw dat voor een groot zonnepark in aanmerking komt, is Hal 150 op het Bouw- en Infrapark. Dit dak met een lengte van 150 meter is goed voor ruim 1800 panelen met een elektriciteitsopbrengst genoeg voor 125 gezinnen in Harderwijk of Hierden. En met een stijgende olieprijs van dit moment, is het gratis zonlicht een uitstekend en duurzaam alternatief.

Om dit project te financieren start Endura een crowdfundingsactie door het uitgeven van zogeheten Zondelen.

In totaal worden er 1410 Zondelen uitgegeven en zo kan samen met bancaire financiering en provinciale subsidie, de investering worden gedaan. Omdat de zon een constante factor is, kan het rendement van het zonnepark goed worden voorspeld. Jaarlijks wordt 5 % rente uitgekeerd en het Zondeel wordt in gelijke 10 delen terug betaald.

Hoe doet u mee?

U kunt uw interesse kenbaar maken op de website van Endura www.endura-harderwijk.nl/projecten/ of mailen naar info@endura-harderwijk.nl. U kunt dan aangeven hoeveel zondelen u wenst af te nemen. U kunt al meedoen vanaf 1 Zondeel tot maximaal 100 zondelen per persoon of organisatie. Voor alle overige informatie over Zondelen kunt u het informatiememorandum raadplegen op: www.endura-harderwijk.nl of bel 06-51496245