Eerste Timeflex-Jobcentre van Nederland opent in Harderwijk

Veel werkzoekenden gaan liever niet aan de slag via een uitzendbureau. Voor hen is er Timeflex-Jobcentre, dat op in januari 2018 de deuren opent aan de Verkeersweg 57 in Harderwijk. Bedrijven kunnen er terecht voor personeelswerving, administratieve en juridische ondersteuning. 

Servicecentrum voor werkzoekenden en Werkgevers

Harderwijk wordt de eerste gemeente met een Timeflex-Jobcentre. Er komen nog meer vestigingen in Nederland. Inmiddels hebben meerdere grote bedrijven uit de regio zich aangemeld voor werving van personeel via Timeflex-Jobcentre Harderwijk.

Adviesgesprekken voor werkzoekenden 
Werkzoekenden kunnen bij Timeflex-Jobcentre Harderwijk terecht voor een informatie- en adviesgesprek met een consultant over de diverse soorten arbeidscontracten, het salarisniveau en de vacatures van lokale bedrijven die momenteel openstaan. Is er een match te maken, dan krijgt de werkzoekende hulp bij het solliciteren. Vervolgens worden met de werkgever afspraken gemaakt over de contractvorm en het salarisniveau, vanzelfsprekend in nauwe samenspraak met de werkzoekende.
 
Alle contractvormen
“Timeflex-Jobcentre is geen uitzendbureau”, benadrukt manager Adriaan Bruinink. “Wij kijken namelijk naar alle contractvormen: vast, tijdelijk of flex. En begeleiden dus ook mensen die liever niet werken via een uitzendbureau. Daardoor krijgen wij meer werkzoekenden over de vloer. Dat is mooi voor bedrijven, want daardoor kunnen zij putten uit een groter arbeidspotentieel. Bovendien kunnen bedrijven bij ons terecht voor salarisondersteuning, juridische en HR-ondersteuning.”
 
Waardevolle kennis voor bedrijven
Timeflex-Jobcentre heeft veel kennis over personele, administratieve en juridische zaken. Dit komt omdat het onderdeel is van Timeflex, een landelijke organisatie gevestigd in Amsterdam met Harderwijkse roots. Bruinink: “Al enkele jaren houdt Timeflex de actie ‘Klopt mijn loon’, waarbij de salarisadministratie van bedrijven wordt geanalyseerd. Er is dus veel data over arbeidscontracten, salarisadministraties en wat daarin kan misgaan. En dankzij ‘Klopt mijn cv’ is er veel informatie over de sollicitantenmarkt.
 
Ook Jobunits
Rondom de Timeflex-Jobcentres komen ook Jobunits. “Dit zijn vestigingen die een specifieke dienstverlening uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een unit die zich gaat bezighouden met de werving, selectie en plaatsing van personeel voor Lelystad Airport. We koppelen zo’n Jobunit aan Timeflex-Jobcentre, zodat de opdrachtgever gebruik kan maken van alle vormen van dienstverlening.”  

Flexmaster en Jobcentre Harderwijk

 

Timeflex Jobcentre

Adresgegevens

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Telefoon

T. 020-2405533

Meer info