Eerste tijdelijke woningen arriveren op Struikterrein

Foto: Karin Huijzendveld. De eerste vijftien tijdelijke (maximaal vijf jaar) huurwoningen op het Struikterrein worden momenteel geplaatst. Het zijn woningen van zo’n 21 vierkante meter groot, waar huurders rond de vierhonderd euro per maand voor betalen. 

De bewoners van deze tijdelijke woningen behouden hun inschrijving als woningzoekende.

Al jaren wordt verkondigd dat er in Harderwijk veel behoefte is aan tijdelijke, goedkope huisvesting voor onder anderen jongeren, statushouders en bijvoorbeeld onlangs gescheiden mensen die dringend op zoek zijn naar andere woonruimte. Mensen met vaak een korte inschrijftijd, wat automatisch betekent dat huizen die via de normale route worden toegewezen, aan hun neus voorbij gaan. Met deze vijftien woningen, gaat UWOON testen of er echt zoveel behoefte is aan tijdelijke woonruimte. Als dat inderdaad zo blijkt te zijn, is er op het terrein ruimte voor in totaal honderd woningen.

Omdat UWOON tijdelijke huurcontracten alleen mag afsluiten binnen de wettelijke mogelijkheden, is het merendeel van de woningen beschikbaar voor mensen tot en met 27 jaar.

Tijdelijke huurwoningen op het struikterrein in Harderwijk