Eerste Streetball Masters Tour Harderwijk staat voor de deur

De Haven in Harderwijk staat aanstaande zaterdag 7 juli volledig in het teken van de populaire Streetball Masters Tour, de 3x3 basketball tour van de Nederlandse Basketball Bond. Het is voor het eerst dat Harderwijk, met 5 enthousiaste organisatoren van Basketbalvereniging Rebound '73, gastheer mag zijn van een van de voorronden.

''De Streetball Masters is de grootste 3x3 Tour van Europa."

"De tour gaat langs 12 steden in Nederland, waarbij behalve een 3x3 toernooi in verschillende leeftijdscategorieën ook deelgenomen kan worden aan side events zoals een Shooting Challenge en de spectaculaire Dunk Contest'' verteld Lydia Kozijn - de Kruif. 

Samen met Hendriet den Besten, Sem van Buuren, Tessa Ike en Mike Sanders heeft zij een aantal jaren geleden uitgesproken dat ze ooit graag zo'n event zou willen organiseren. ''We zaten een keer met zijn 5en na een toernooi te kletsen en toen zeiden we tegen elkaar dat het toch wel fantastisch zou zijn om dit ooit eens in Harderwijk te organiseren. Een paar jaar later is het dan zover. 

''Het heeft wat voeten in de aarde gehad, want er waren nog 3 andere locaties in Nederland die in de running waren'' zegt Tessa Ike.

Uiteindelijk vond de Nederlandse Basketbal Bond de Haven van Harderwijk met de Molen, Botterloods en het Stadhuis een erg leuke ambiance geven en is Harderwijk uitgekozen. 

Finalisten van de voorronden plaatsen zich automatisch voor de landelijke finale dat in Amsterdam zal gaan plaatsvinden, waar wordt gestreden om het Nederlandse kampioenschap 3x3.

Op internationaal niveau groeit 3x3 basketball minstens even hard. FIBA, de internationale overkoepelende organisatie van de basketball federaties, heeft dan ook de bereikt dat 3x3 basketball in 2020 voor het eerst aan de Olympische spelen toe te voegen.

Rebound '73 hoopt hiermee mensen enthousiast te maken voor de sport basketbal.

Zowel leden als niet-leden van de Nederlandse Basketbalbond en buitenlandse teams kunnen zich met een maximaal 4 spelers inschrijven.  ''Iedereen is welkom, ook om te kijken. Er zullen verschillende kramen staan met hapjes en drankjes van lokale ondernemers'' zegt Sem van Buuren.