Een kans, een goal en drie punten (1-0) - video

VVOG speelde de inhaalwedstrijd tegen Jong Groningen weer in de meer vertrouwde 4-3-3 opstelling; twee echte vleugelaars en een spits in de persoon van Frank Hol die van een blessure was teruggekeerd.

Het liet het eerste kwartier een aanvallend VVOG zien dat zijn stempel op de wedstrijd trachtte te drukken.

Toch was na een kwartier al wel duidelijk dat VVOG deze middag een moeilijke tegenstander trof met veel jeugdig talent; dartel, frivool, beweeglijk en technisch uitstekend. Toch bleken die kwaliteiten niet voldoende om dat meteen in de score tot uitdrukking te brengen.

VVOG deed incidenteel van zich spreken, bijvoorbeeld in de 20ste minuut. In een combinatie opgezet door de vanmiddag uitblinkende Thomas Vossebelt vond de bedrijvige Jeffrey Arends Wilko Braam, maar zijn schot werd in de doelmond geblokt. Met de beweeglijke Frank Hol in de punt van de aanval was VVOG af en toe gevaarlijk in de diepte.

Naarmate de eerste helft vorderde werd het wel duidelijk dat VVOG het moeilijk kreeg wanneer Jong Groningen het tempo opvoerde.

VVOG kon aanhaken, maar wel met moeite. Door geconcentreerd en georganiseerd te blijven spelen bleef VVOG in de wedstrijd. In de 40ste minuut was het Frans Koornberg die zijn team op de been hield na een slippertje in de sterke defensie.

VVOG haalde de rust zodoende ongeschonden.

De thuisclub begon de tweede helft weer scherp. In de 51ste minuut wist VVOG door vroeg te storen de bal te veroveren op het middenveld. Frank Hol ontving - met de rug naar de vijandelijke goal - de bal en tikte die prachtig door in de loop van Wilko Braam. De doorgelopen spits ontving de bal retour en op maat van Wilko Braam en scoorde de belangrijke 1-0. Een schitterende combinatie waaruit de enige echte Harderwijkse kans van de wedstrijd en, naar later zou blijken, de enige goal van de wedstrijd ontstond.

Onmiddellijk zette Jong Groningen hem in de versnelling. De druk ging erop en VVOG kon aan de bak. Het werd naar achter gedrongen en moest vol in de verdediging. Die liet de rest van de tweede helft wederom zien, dat er achterin zeer weinig te halen is. Ook op het middenveld werd keihard gewerkt en in de goal stond de vanmiddag onpasseerbare roze panter Frans Koornberg.

De voorhoede van VVOG had het vanmiddag lastig. Er was teveel onrust aan de bal met als gevolg teveel balverlies.

Denkt u niet dat Jong Groningen het erbij liet zitten. Het bleef de tweede helft met prima opbouwend voetbal zijn voorwaartsen zoeken. Maar als die eenmaal gevonden waren, was het toch vooral breien geblazen tot en zelfs in de 16 meter. Daar stond het bij VVOG als een huis. Hoge ballen waren kansloos en over de grond zat er altijd wel een been tussen dat de weg versperde richting Frans Koornberg.

En als er eens een muizengaatje gevonden werd stond of lag de roze panter te wachten op zijn prooi zoals in de 79ste minuut. De doorgebroken spits van Jong Groningen werd uitlopend met bal en al verslonden. Frans Koornberg voorkwam daarmee een zeker schijnende gelijkmaker. Die had er ook nog kunnen komen als de scheids voor een overtreding binnen de 16 op de spits van Jong Groningen zou hebben gefloten. Twijfelgevalletje. VVOG kwam goed weg.

De laatste 10 minuten was het alle hens aan dek. Nou, die bleken er te staan! Een onvermoeibaar VVOG behaalde met een uitstekende teamprestatie een belangrijke driepunter. Het vindt zichzelf nu als subtopper op de ranglijst terug.