‘Een goed feest kan overal plaats vinden’

De Haringparty wordt dit jaar gehouden op parkeerplaats 1 en 2, naast de botterloods. Het is de tweede verhuizing van het feest in drie jaar tijd. 

Na jaren op de Vischmarkt, werd de editie 2017 gehouden op het Strandeiland. Volgens de bezoekers een hele geslaagde locatie.

Thea Vink, bestuurslid, weet echter zeker dat de nieuwe locatie ook een toplocatie is. “Het succes zal zitten in de omgeving, de oude elementen van de Harderwijk zoals de Molen en de Visafslag in combinatie met de nieuwe elementen van Harderwijk als het water en de boulevard. Het zicht van deze locatie op de boulevard is prachtig.” Ook geeft ze aan dat de plaats van het evenement zeker belangrijk is, maar dat de uitstraling van het terrein en de gezelligheid op het veld in niets zal onderdoen voor voorgaande edities. “Een ring van sponsortenten, een veld vol aangelichte banieren, rookmachines, lasers en foamsticks. Overal zitjes, goed aangeklede en gevulde barren, goede muziek en live artiesten.” En natuurlijk, aan het einde van de avond, vuurwerk boven het evenemententerrein.

Vink zegt dat de keuze om niet op het Strandeiland te blijven, samen met de uitbater, organisatie en gemeente is gemaakt. “De sfeer daar was subliem en in eerste instantie vonden we het jammer. Maar het is een weloverwogen beslissing geweest.” Reden voor de verhuizing is dat de uitbater vorig jaar niet genoeg een win-win situatie uit de samenwerking heeft gehaald. Om dat dit jaar te voorkomen, had het terrein een stuk naar achteren gemoeten, richting Zeewolde. “Qua op- en afbouw was dit voor ons niet haalbaar.

Hierbij kwam de eis van de gemeente om tien meter uit de waterlijn te blijven voor de bezoekers van het Strandeiland. De opbouw van het veld zou op deze manier langwerpig moeten worden in plaats van een vierkant en dan was er niet voldoende ruimte geweest voor de bezoekers van het Haringfeest.” In beginsel dus licht teleurgesteld. “Maar nu we met de voorbereidingen op de nieuwe locatie bezig zijn, zijn we minsten zo enthousiast en is het aan ons om de sfeer ook daar weer te maken. Ik ben er van overtuigd dat dit gaat lukken.”

Of dit de locatie is voor de komende jaren, moet nog blijken. “Wat ons betreft wachten we deze editie af. De locatie is voor ons niet maatgevend, een goed feest kan overal plaats vinden. We zijn wel op zoek geweest naar een plek voor de langere termijn. Het wordt wat onrustig om elk jaar te verplaatsen.”

De sponsortenten zijn uitverkocht, de maatjespakketten lopen goed, de drie dj’s, van wie een uit Harderwijk en twee van 538, zijn er klaar voor en ook de hoofdact Peter Beens, is vastgelegd. Kaarten kunnen besteld worden via www.hk-haringparty.nl.

Haringparty Harderwijk