Een Disc Golf Course in Harderwijk, help jij mee?

Sinds 15 juni kun je stemmen op het stadsidee van 2020. Er zijn veel mooie ideeën, waaronder het idee Disc Golf.

Het is iets nieuws, het is wat anders. Wat is Disc Golf?

Het is eigenlijk het gewone golfspel, maar dan met frisbees. In plaats van een 'hole' moet de disc naar een 'target' worden gegooid: Een paal met kettingen met daaronder een mand. "Die kettingen remmen de frisbee af, waardoor hij als het goed is in de mand valt. Dan telt hij. Valt de frisbee er naast, dan niet.

Deze sport wordt vooral openbaar gespeeld en is voor iedereen toegankelijk. Wat maakt Disc Golf iets voor iedereen?
Disc Golf is positiviteit, uitdaging, omgaan met teleurstelling, zelf verbetering, elkaar helpen, actief bezig zijn, een competitie met vrienden of met jezelf. Maar vooral heel erg leuk om te doen!

Je kan het op verschillende manieren doen zo kan je bijvoorbeeld ook 2 tegen 2 spelen of zelf wat leuks bedenken. Als je het een keer probeert en je hebt er gevoel voor ben je om! Het is zo lekker om hier mee buiten bezig te zijn en je kan er echt een dagje van maken met de hele familie, vrienden of alleen. Het haalt mensen naar buiten die normaal het liefst binnen blijven. Het is iets anders dan basketbal of voetbal wat je over het algemeen overal in elke wijk wel tegenkomt.

Wat willen wij graag?
Wij willen deze sport bekent maken bij iedereen omdat het echt iets is voor iedereen! We zullen hier met z'n allen veel plezier aan gaan beleven, lekker actief bezig zijn en de socialiteit in het gebied vergroten en mooie momenten gaan creëren.

Corona..
Kort wat kwijt over deze sport en deze tijden. Iedereen heeft zijn of haar eigen Disc (frisbee) en komt zo niet direct in contact met elkaar. Zo word er al aan elkaar ruimte geven bij het gooien hiervan en kan de 1,5 meter gewaarborgd blijven. Je pakt ook 1 voor 1 je eigen Disc uit de target.

Hoe kan je ons helpen?
Op dit moment zijn we bezig met het Stadsidee 2020 van Harderwijk en jij kunt ons helpen om dit in Harderwijk te krijgen maar wat moet je dan doen? Stap 1: Ga naar het stadsidee Harderwijk door hier te klikken Stap 2: Kies 'Discgolf het is iets voor iedereen' Stap 3: Vul uw mailadres in Stap 4: Druk op verzenden