Echtpaar Zuidema - Schriemer 60 jaar getrouwd

Maandag 21 juni viert het echtpaar Zuidema - Schriemer hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar een felicitatiebezoek.

Levensloop 60-jarig bruidspaar Jan Zuidema & Gre (Grietje) Zuidema -Schriemer

Jan Zuidema is geboren in Oldenhove (Groningen), Gre Zuidema-Schriemer is geboren in Buren in Friesland (valt onder Kollemurland). Zij hebben elkaar leren kennen in Vierhuizen in Groningen. Gre werd het nieuwe buurmeisje van Jan (zij was toen 16/17 jaar).

Jan is na zijn militaire dienst in Den Haag gebleven. Toen zijn ze in 1961 getrouwd en naar Pijnacker verhuisd. Jan werkte toen bij de Spoorwegen. Jan is later terreinmeester bij gemeente Pijnacker geworden. Zodoende kwamen zij later naar Harderwijk (1976). Er werd in Harderwijk namelijk een terreinmeester gevraagd, daar heeft hij op gesolliciteerd.

Voor haar huwelijk werkte Gre in de huishouding op een boerderij. Na haar trouwen werkte ze in de zorg. Toen Jan later gebruik maakte van de VUT. heeft Gre dat ook gedaan. Zij stopte toen ook met werken.

Hun eerste kind, een zoon, werd geboren in Pijnacker. Later kregen zij nog twee zonen. Inmiddels is dit het derde huis in Harderwijk waar zij wonen (wel het langst!). Inmiddels zijn er12 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Gre handwerkt (breien) en leest graag. Ze puzzelen veel, alle soorten! Bij mooi weer zijn ze graag buiten, Jan gebruikt een scootmobiel, de afstanden worden kleiner.

Bruidspaar Zuidema Schriemer 60 jaar getrouwd