Echtpaar P. Lam en J.E. Lam-Jansen 60 jaar getrouwd!

25 juni 1958 zijn meneer en mevrouw Lam getrouwd. Afgelopen maandag 25 juni  mochten zij dus hun 60 jarig huwelijksjubileum vieren. Dinsdag 26 juni kregen zij een felicitatiebezoek van burgemeester Harm-Jan van Schaik. 

Piet en Annie hebben elkaar leren kennen op dansles.

Na drie en een half jaar verkering zijn ze op 25 juni 1958 getrouwd. De eerste 2 jaar van hun huwelijk woonden zij op de zolderruimte van de ouders van Piet. Hier is hun oudste zoon, Peter, geboren. Na 2 jaar betrokken ze een zelfstandige woonruimte op het fabrieksterrein van de werkgever van Piet aan de Stadionweg te Rotterdam. Hier is ook de tweeling, Anneke en Ruud, geboren. Piet werkte destijds bij de EMBA later MOVI geheten en Annie was huisvrouw en verzorgde de 3 kinderen.

In 1963 verhuisde het gezin naar Hendrik-Ido-Ambacht.

De Rotterdamse vestiging van de werkgever van Piet werd gesloten en hij reisde een periode dagelijks van Hendrik-Ido-Ambacht naar de vestiging in Etten-Leur. In 1983, toen alle kinderen op eigen benen stonden, zijn Piet en Annie naar Etten-Leur verhuisd. Na 41 jaar bij dezelfde baas gewerkt te hebben ging Piet in de VUT om 6 jaar later met pensioen te gaan.

Er brak toen een leven aan van buitenlandse vakanties en er lekker op uitgaan. Daar hebben ze enorm van genoten. In 1988 is hun eerste kleinkind geboren en daarna volgden er nog 7. Inmiddels hebben ze ook al 2 achterkleinkinderen.

In 1996 zijn Piet en Annie in Harderwijk gaan wonen.

Hier hebben ze zich 18 jaar lang met leeftijdgenoten op diverse sporten, zoals bowling, koersbal en jeu de boules gestort. Om gezondheidsredenen zaten buitenlandse reizen er op een geven moment niet meer in en zochten ze het dichter bij huis. Tegenwoordig genieten ze van dagjes uit met de Zonnebloem en het Rode Kruis.

Bruidspaar Lam uit Harderwijk 60 jaar getrouwd