Echtpaar D. Hoksberg en P. Hoksberg-Van de Poppe 65 getrouwd

Op zondag 30 september 2018 vierde het echtpaar D. Hoksberg en P. Hoksberg-Van de Poppe hun 65-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op maandag 1 oktober een felicitatiebezoek.

Zowel de bruid als bruidegom zijn beiden geboren en getogen op de Veluwe. Zij en Hierden, hij in Hulshorst, maar wel zo dicht bij de Hierdens beek dat dit nauwelijks telt.

De eerste 5 jaar van hun huwelijk - op 30 september 1953 - woonden ze in bij de ouders van de bruid, vanwege de woningnood. In 1958 verhuisden ze naar de Varenweg, waar ze nu nog steeds zelfstandig (met een beetje hulp van de thuiszorg) wonen en met veel plezier. Daar hebben ze hun 4 dochters zien opgroeien en uitvliegen. Inmiddels zijn er 6 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.
 
Moeder zorgde voor huis en gezin, zoals toen gebruikelijk was. Vader heeft, behalve de eerste jaren van zijn werkzame leven bij de rubberfabriek in Harderwijk, altijd gewerkt bij Defensie op de kazerne Kranenburg-Noord aan de Mecklenburglaan in Harderwijk. Eerst als chauffeur later als magazijnmeester.
 
Na zijn pensionering op 55- jarige leeftijd kon hij zich naar hartelust op zijn en moestuin storten. Tot op heden verbouwt hijzelf de piepers en verscheidene groenten.
 
Het echtpaar Hoksberg is altijd maatschappelijk erg betrokken geweest bij het verenigingsleven in het dorp. Pee Hoksberg is jarenlang lid geweest van de Plattelandsvrouwenbond en was altijd bereid collecte’s te lopen voor diverse goede doelen. Dirk Hoksberg is al vanaf de oprichting in 1961 lid van de damvereniging ‘Denk en Zet’. Tot voor enkele jaren was hij daar ook penningmeester en hij damt nog steeds vrolijk mee.
 
Ook hebben beiden veel vrijwilligerswerk gedaan voor de Ned. Herv. Kerk de Dorpskerk in Hierden.  Zij heeft jaren meegewerkt aan het verjaringsfonds. Hij was notabel van 1981 tot 2004. En vrijwilliger bij de boeldag.
  
Tot ongeveer 10 jaar geleden gingen ze zeker 2 keer per jaar op vakantie met de vouwcaravan. Fietsen mee! Naar Duitsland Frankrijk Luxemburg. Fietsen was hun geliefde vrijetijdsbesteding en ze vinden het nog steeds heel jammer, dat dat niet meer gaat. Maar tegenwoordig maken ze tochtjes met de scootmobiel!
 
Zaterdag 29 september hebben zijn in kleine kring in Kasteel de Essenburgh te Hierden hun 65 jarig huwelijksfeest gevierd.

Echtpaar Hoksberg van de Poppe 65 jaar getrouwd Hierden