Echtpaar D.G.J. de Graaff en M.C. de Graaf-Thoolen

Op zaterdag 24 november 2018 hoopt het echtpaar D.G.J. de Graaff en M.C. de Graaf-Thoolen hun 65-jarig huwelijksjubileum te vieren. Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op woensdag 21 november alvast een felicitatiebezoek.

 

Levensloop 65-jarig bruidspaar De Graaff & Thoolen

Dhr. de Graaff is geboren in den Haag op 18 december 1929 en opgegroeid in Voorburg. Na het behalen van HBS-B diploma in 1948 is hij gaan varen bij de KNSM als scheepsklerk in de West-Indische wateren. Na het varen is hij gaan werken bij PEN.

Mevr. De Graaff-Thoolen is geboren op 23 maart 1932 in Haarlem. Na haar Mulo diploma is zij gaan werken bij de KNSM als steno-typiste Engels.

Doordat het kantoorpersoneel bij de KNSM zo nu en dan een kustreis mee mochten varen, hebben zij elkaar ontmoet op de ss.”Hestia”.
De heer De Graaff kwam om haar paspoort vragen en zo is het gekomen. Hij moest echter na 3 dagen al weer varen en werd, toen hij in Curaçao aankwam, overgeplaatst naar een ander schip en kwam pas na 13 maanden terug in Holland.

Derhalve moest de liefde rijpen d.m.v. brieven totdat hij in Mei 1953 terug kwam. Zij zijn toen op 13 september 1953 verloofd en op 24 november 1953 getrouwd.

Per 1 september 1953 is Dhr. de Graaff gaan werken bij het PEN (Provinciaal Elektriciteitsbedrijf van Noord-Holland) op de afdeling Inkoop en heeft daar tot zijn pensioen als Hoofd Inkoop gewerkt. Mevrouw De Graaff is na het huwelijk huisvrouw geworden. In die tijd mochten vrouwen niet blijven werken als je ging trouwen. Ze kregen 3 zonen en 1 dochter, 3 kleinzonen en achterkleindochter.

Inmiddels wonen ze alweer 14 jaar met veel plezier in het Vondelpark.

Bruidspaar de Graaff - Thoolen 65 jaar getrouwd Harderwijk