Doe mee met de VoorleesExpress

Voorlezen is een belangrijk onderdeel in de taalontwikkeling van kinderen. En kinderen vinden het heerlijk: lekker wegdromen in de wereld van een boek! Maar in gezinnen met een taalachterstand vormt voorlezen soms een probleem. En daarbij wil de VoorleesExpress hulp bieden.

Wat is de VoorleesExpress?

De VoorleesExpress is erop gericht om kinderen van 2 tot 8 jaar te ondersteunen bij hun taalontwikkeling. Met het voorleestraject van de VoorleesExpress krijgen kinderen met een taalachterstand, gedurende twintig weken, begeleiding bij lezen en taal. Dit stimuleert de taalontwikkeling, verrijkt de taalomgeving in huis en brengt mensen met elkaar in contact. Kinderen die thuis actief worden gestimuleerd bij hun taalontwikkeling, die worden voorgelezen en zelf lezen, presteren beter op school. Kortom; De VoorleesExpress geeft ouders handvatten om het voorlezen voort te zetten.

Meer weten over de VoorleesExpress? 
Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden? 
Of ken je een gezin dat de hulp van de VoorleesExpress goed kan gebruiken? Kijk dan op www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl of neem contact op met Sandra Timmer via voorleesexpress@bnwv.nl of 06-23774591

VoorleesExpress Bibliotheek Noord-west Veluwe