Districtspringers Sparta goed op weg

In de Wethouder Balverszaal werd zaterdag de eerste wedstrijd trampolinespringen gehouden voor District Oost. Een nieuw wedstrijdsysteem is hiermee ingegaan.

Waar het vroeger altijd over de E- tot en met A-klassen ging, komen de springers van Sparta voortaan in divisies uit. Zij springen 5 individuele wedstrijden, waarvan de drie beste tellen voor het NK in juni.

De eerste twee wedstrijden kunnen een teamresultaat opleveren voor het NK Clubteams in december. Het merendeel van de Spartanen bevindt zich in de tweede divisie, eerste of eredivisie. Deze wedstrijden worden landelijk uitgevoerd en de eerste hiervan vond vorig weekend plaats.

De divisies 3 en 4 worden in het district uitgevoerd en Sparta heeft hiervoor 7 springers die in actie komen. In de Instappers-klasse divisie 3 sprong de 7-jarige Senna Middelwijk haar wedstrijd. Zij wist zich na 2 fraaie oefeningen verrassend naar de finale te springen en behaalde daar onverwacht de 5e plaats.

Bij de pupilmeisjes 3e divisie sprongen Liecke Koek en Noa Kamphorst hun debuut. Liecke deed dat zeker niet onverdienstelijk. De twee voorrondes sprong ze prachtig, waardoor ze zich kwalificeerde voor de finaleronde. Daar ging het wederom prima en dat leverde verrassend de bronzen plak op. Noa, die nog maar kort springt, deed het ook prima. Ze wiebelde nog wat meer, waardoor ze de 11e plaats in de eindstand behaalde.

Bij de pupiljongens 3e divisie sprong Demiën Prinsen een briljante wedstrijd. Hij stootte door naar de finale en wist daar een fraaie zilveren medaille in de wacht te slepen. In de categorie jeugdmeisjes 1B leek Danique Middelwijk een geduchte concurrent voor de andere springers. Helaas ging er wat mis in haar verplichte oefening, waardoor ze zakte naar de 13e plaats in het eindklassement. Zonder het foutje was ze bij een podiumplek in de buurt gekomen. Een goed vooruitzicht voor de tweede wedstrijd.

Bij de senioren 3e divisie was er tot slot verrassend brons voor Sandra Rakhorst en zilver voor Jesper Jansen. Tot slot is er 1 team geformeerd voor divisie 3, bestaande uit Sandra Rakhorst, Jesper Jansen, Danique Middelwijk en Liecke Koek. Zij wisten gezamenlijk de 4e plaats te bemachtigen en staan er goed voor om te kunnen kwalificeren voor het NK-Clubteams.