Distributie voor Skoda of elk ander merk auto.

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van uw Skoda /auto die veel schade kan veroorzaken als u de riem niet op tijd laat vervangen. Het is vaak een dure reparatie en wordt daarom het liefst uitgesteld.

Het is zelfs een gevoelig punt bij het verkopen of kopen van een andere auto.

Niemand zit daar eigenlijk op te wachten. Het is zelfs een gevoelig punt bij het verkopen of kopen van een andere auto. Hij verkoopt gewoon gemakkelijker als de distributie (op tijd) vervangen is.

Wat is de werking van een distributieriem.
De krukas van de motor drijft door middel van de distributieriem de bovenliggende nokkenas (sen) aan. (Bij een dieselauto wordt meestal tegelijkertijd ook de dieselinspuitpomp aangedreven.) Het is een getande riem die niet kan door slippen op de tandwielen van de krukas en de nokkenas.

Dat is belangrijk omdat de nokkenas de kleppen precies op tijd moet openen en sluiten voor het goed functioneren van uw motor. 

Een ingewikkeld verhaal, maar u kunt zich misschien nu voorstellen dat als de riem gebroken is er grote schade aan de motor kan ontstaan. Dit komt doordat de zuigers tegen de geopende kleppen aanstoten.

Als dit het geval is zijn de kleppen beschadigd en komt hier een dure reparatie uit waar u niet blij van word. Is dit toch het geval, dan bespreken wij met u een passende oplossing die voor u het voordeligst uitkomt. Maar bedenk goed, voorkomen is beter!

Mijn distributieriem moet denk ik vervangen worden, maar wanneer?

De Skoda fabrikant en elk ander merk heeft zijn eigen vervangingstermijn. Dit staat in uw instructie /onderhoudsboekje vermeld. Mocht u geen boekje hebben neem dan contact op en wij kunnen aan de hand van uw kenteken precies vertellen wanneer de riem van uw Skoda / auto vervangen moet worden.

De vervangingstermijn van de fabrikant is na een aantal jaren of kilometers.

Welk termijn hangt af van het motortype en model. U kunt ook onder de motorkap kijken, waarschijnlijk zit daar een sticker met de datum waarop de riem vervangen is. Ook als u niet zoveel kilometers rijd, is het verstandig en een goede keuze om de riem op tijd te laten vervangen omdat de riem sneller slijt door uitdroging.

Ons advies is als u de distributieriem van uw auto laat vervangen om gelijk de multiriem-micro riem-spanrol en waterpomp te vervangen.

Slijtage betreft niet alleen de distributieriem maar ook andere onderdelen.

De kosten zijn iets hoger maar uiteindelijk goedkoper omdat alles al los ligt en daardoor de onderdelen aan een stuk door vervangen kunnen worden. Uiteindelijk wilt u het beste voor uw Skoda om nog jaren plezier te hebben van uw auto. Wij werken graag mee aan uw rijplezier en veiligheid en gebruiken daarom uitsluitend het merk Gates of SKF dit is een A merk die ook bij de Skoda dealer geplaatst wordt.

Werking en uitleg waarom vervangen waterpomp Skoda.

Bij de meeste van u is wel bekend dat deze aanwezig is bij een door vloeistof gekoelde motor. De enige functie van de waterpomp is dan ook het rondpompen van het koelwater- koelvloeistof-antivries door het koelsysteem. Het koelsysteem bestaat hoofdzakelijk uit de ruimte tussen cilinders en buitenkant motorblok de waterslangen en de radiateur.

Na vervanging van de distributieriem kan deze gaan lekken door andere riemspanning.

Ons advies is neem geen risico, laat de waterpomp vervangen. Indien de waterpomp vervangen moet worden i.v.m. lekkage moet de distributieriem ook altijd vervangen worden. De oude riem mag nooit teruggeplaatst worden!

De offerte die wij voor u maken is altijd inclusief alle onderdelen, arbeid en BTW. Zo weet u waar u aan toe bent en krijgt u geen verassingen achteraf. Wij verzorgen graag het vervangen van de distributieset voor uw Skoda / auto.

Voorkom problemen en een dure reparatie, laat op tijd uw distributieriem vervangen. Wij maken een offerte voor u met een korting tot 20% En met onze gratis kortingspas krijgt u diverse kortingen op meerdere onderdelen. Een mooie aanbieding toch. Een voordelige oplossing met A kwaliteit onderdelen.

Autobedrijf Harderwijk - Hans van den Broek

Adresgegevens

Reaumurstraat 10-A
3846 BZ Harderwijk

Telefoon

T. 0341-430446

Openingstijden

Ma 8.00 - 17.00 uur
Di 8.00 - 17.00 uur
Wo 8.00 - 17.00 uur
Do 8.00 - 17.00 uur
Vr 8.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info