Dierenweide Harderwijk gesloten voor publiek

Helaas is de Dierenweide voorlopig dicht voor bezoekers. Zolang er door een gevaarlijke vogelgriepvirus besmettingsgevaar bestaat voor de vogels van de Dierenweide, mogen kinderen, bezoekers en jeugdverzorgers niet op het terrein van de Dierenweide komen. 

De kippen en eenden lopen niet meer buiten en de volières zijn afgeschermd. De Dierenweide voert hiermee de ophok- en afschermplicht secuur uit.

De H5N8-variant van het virus is zeer besmettelijk voor vogels. Besmette kippen, eenden of volièrevogels worden ziek of gaan dood. De Dierenweide doet haar best om haar vogels gezond te houden en sluit daarom alle vogels op. De volières zijn aan de bovenkant afgeschermd. Mens en dier die van buiten komen, mogen niet met ze in contact komen. Voorzitter Bianca Petersen: “ Wij nemen alle mogelijke voorzorgsmaatregelen. We hopen dat het virus niet overwaait naar Harderwijk en dat wij niet getroffen worden. Ook hopen we dat we de ophok- en afschermmaatregelen weer snel kunnen opheffen. Immers, op 14 december hebben wij een kerstmarkt gepland. Het zou jammer zijn als ook dat niet zou doorgaan”.
 
Het ministerie van Economische Zaken heeft deze aangescherpte bezoekregeling voor kinderboerderijen ingesteld om verspreiding van het virus tegen te gaan. In Zeewolde zijn afgelopen week wilde dode watervogels aangetroffen, die besmet waren met het virus. De Dierenweide roept daarom de mensen op om dode watervogels niet aan te raken, om verspreiding tegen te gaan. Tot nu toe zijn bij het RIVM nog geen ziektegevallen bij mensen bekend.

Informatie: www.dierenweideharderwijk.nl