Derby tegen VVOG voor DVS'33 in het teken van jacht

DVS’33 Ermelo speelt zaterdag 16 maart in de derby van de Veluwe thuis tegen VVOG. Natuurlijk hebben beide clubs naast het regionale eergevoel nog hun belangen op de reguliere ranglijst.

Voor de bezoekers betekent dat vooral afstand nemen van de degradatieplaatsen en voor de Ermeloërs de jacht op koploper Noordwijk.

De lijstaanvoerder heeft weliswaar een voorsprong van zes punten op de geelzwarten met nog tien wedstrijden te spelen, maar moet ook nog op bezoek bij Quick Boys en hsv Hoek. Bovenin is het dus nog geen gelopen koers na de knappe 1-2 uitwinst van DVS op de gedeelde nummer twee uit Zeeuws-Vlaanderen, waarmee de tweede plaats heroverd werd.

VVOG ging afgelopen zaterdag met duidelijke cijfers onderuit thuis tegen Jong FC Groningen, maar de 1-4 was geflatteerd. Veertig minuten hielden de Harderwijkers gelijke tred met de ook nu weer opgewaardeerde beloften, maar kregen op een ongelukkig moment (net voor rust) de gelijkmaker te slikken. De 1-2 na rust uit een eigen doelpunt van Thomas Vossebelt was ronduit potsierlijk en leidde de grotere nederlaag in.

Verliezen van een kwalitatief goed team uit Groningen is geen schande en zal zeker voor revanchegevoelens zorgen voor de derby in Ermelo.

De “Groenen” weten zich voor dat soort duels goed op te krikken en deden dat ook al in de eerste onderlinge ontmoeting eerder dit seizoen op “De Strokel”. De Harderwijkers hadden voor eigen publiek een betere wedstrijdinstelling dan DVS, waardoor het strijdplan van Hennie in ’t Hof beter tot zijn recht kwam dan dat van de geelzwarten. In de tweede helft kregen de Ermeloërs het initiatief, maar profiteerde VVOG van de geboden ruimte. Het werd 2-0.

De Harderwijkers draaiden DVS vorig seizoen in het slotakkoord ook al een loer door geheel tegen de veld- en kansenverhouding in in de slotfase gelijk te maken. Door de 1-1 miste de ploeg van Bert van Hunenstijn de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. Dat doel ligt er dit seizoen nog nadrukkelijker en dan mag DVS in de jacht op de koploper simpelweg geen puntverlies lijden in deze beladen streekontmoeting. Uiteraard belooft de derby weer uitermate spannend te worden.

De wedstrijd begint om 14:30 uur met het eerste fluitsignaal van scheidsrechter E.P.W. Thijs uit Bakel.