Deelfietsconcept KeoBike nu ook in Harderwijk

Donderdag 30 november 2017 gaf wethouder Jeroen de Jong bij het NS Station Harderwijk het startsein voor de campagne KeoBikes.

Gemeente Harderwijk en Syntus Gelderland introduceren het innovatief deelfietsconcept als onderdeel van een mobiliteitsketen tussen bushaltes en een bestemming in een plaats.

Wat zijn KeoBikes?
KeoBikes zijn robuuste design fietsen van VanMoof die in de stad kunnen worden gebruikt voor de laatste kilometers tussen bushalte en de eindbestemming. De fietsen zijn gestald in opvallende carrousels op vier verschillende plekken in de stad. Er hangen twaalf fietsen in één carrousel.

Hoe werkt het systeem?
Reizigers kunnen via de Syntus app op hun smartphone gebruik maken van de KeoBike. De Syntus app lokaliseert bij de carrousel namelijk direct de betreffende KeoBike. Nadat men het nummer van de KeoBike invoert op de app, verandert de smartphone in een veilige digitale fietssleutel.

Het onderhoud en het herverdelen van de fietsen over de verschillende locaties wordt gedaan door de Felua Groep, een maatschappelijke onderneming uit Apeldoorn. Samenwerking provincie, Syntus en gemeente KeoBike is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de provincie Gelderland, Syntus Gelderland en de gemeente Harderwijk.