De Ontmoetchallenge in het Hortuspark

De eerste week van oktober is de Landelijke week tegen Eenzaamheid. Vanuit Zorgdat organiseren we De Ontmoetchallenge. We dagen Harderwijkers en Hierdenaars uit om in de maand oktober nieuwe mensen te ontmoeten. Dit kan in je eigen straat of ergens in de stad. Ga jij de uitdaging aan?

Woensdagmiddag 2 oktober van 13.00 uur tot 16.00 uur staat in het Hortuspark een lange aanschuiftafel. De start van de Ontmoetchallenge. Kom langs voor koffie, thee, lekkere koekjes en natuurlijk ontmoetingen.

Doe mee met Sing Star en kijk naar de mini-docu over eenzaamheid in de Pop-up bioscoop.
Ook kun je tijdens de middag één van de 50 gevulde koffietassen ophalen. Met deze tas dagen we je uit om in oktober 3 ontmoetingen te hebben met mensen die je daarvoor nog niet kende. In de tas zitten naast de benodigdheden om koffie te kunnen drinken, ook gespreksstarters. Deze kunnen je helpen om het gesprek een beetje op gang te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan ‘Wat is het leukste dat je hebt geleerd van je oma?’ of ‘Wat zou je graag nog eens willen doen?’

Achter deze leuke ontmoetchallenge zit ook een serieuzer tintje. In de Gezondheidsmonitor uit 2016 gaf 43% van de volwassen mensen (19 jaar en ouder) aan, eenzaam te zijn. 10% voelde zich ernstig of zeer ernstig eenzaam. Ook onder kinderen en jongeren komt eenzaamheid voor. Iedereen kan zich in zijn leven een periode eenzaam voelen. Dit kan komen door veranderingen zoals een verhuizing, problemen op school of financiële problemen. Eenzaamheid oplossen kan niemand, maar iemands eenzaamheid doorbreken kunnen we allemaal. Vandaar deze oproep om mee te doen met De Onmoetchallenge.

We horen graag je ervaringen terug. Deze kun je delen via #deontmoetchallenge @zorgdat