De jeugd kan de herfstvakantie afsluiten met een obstakel cross

De 54e editie van de Athlos cross van zaterdag 27 oktober kent een aantal nieuwe onderdelen en mikt op een veel breder deelnemersveld. Met een obstakelcross nodigt Athlos alle jeugd van Harderwijk en omgeving uit om aan het einde van de herfstvakantie deze uitdaging aan te gaan. 

“Niet enkel een rondje door het bos, maar met boomstammen, een rioolbuis en een flinke heuvel is dit een prachtig parcours” aldus een enthousiaste jeugdtrainer.

Vanaf 15 jaar kan men meedoen met de estafettecross. Drie deelnemers per team die elk in estafettevorm 2500 m lopen. “Zo wordt de cross toegankelijk voor elke hardloper binnen verenigingen, maar ook vanuit bedrijven, buurten, families en/of vriendenloopgroepen” aldus Bartho van Maare. “De estafettecross is in België zeer populair met honderden deelnemers en daar ligt voor onze vereniging de uitdaging” aldus Marcel Celie, wedstrijdleider van de Athlos cross. “Alle teams starten tegelijk en is door de wissels ook zeer spannend voor het publiek om te volgen”.

Voor de loper die toch het liefst individueel loopt is er de 5 en 10 km lange cross. Het betekent zaterdag 27 oktober een en al bewegen in de bossen en zandpaden rondom het Athlos terrein aan de Strokel.  www.athlos.nl