Dagje Enkhuizen en Bataviastad voor senioren uit Hierden

Zo’n zeventig senioren stonden afgelopen woensdag 30 mei om acht uur ’s ochtends bij het Dorpshuis te wachten op de bus. Tijd voor het jaarlijkse seniorenuitje. Dit jaar naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. “Daar konden we ons prima een paar uur vermaken”, zegt Sander van Ark. Het bezoek aan het museum werd afgesloten met een lekkere lunch in Enkhuizen.

“Dat was nog best een stukje lopen, voor sommige senioren was dat wel even pittig.”

Het waren namelijk niet allemaal krasse zestigers, de oudste deelnemer was 92.

Vanaf Enkhuizen ging de bus richting Lelystad, waar een middag Bataviastad op het programma stond. Waar de een uren wilde winkelen, zat de ander heerlijk aan een verkoelend drankje op het terras. Het was warm namelijk. “Maar goed te doen hoor en zoveel beter dan regen”, aldus Van Ark. Dineren deed het stel bij Van der Valk in Harderwijk.

Tegen acht uur ’s avonds arriveerde de bus weer bij het Dorpshuis, waar ze muzikaal werden verwelkomd door de muzikanten van Kunst na Arbeid.

“Een hele leuke afsluiter”, zegt Van Ark.


Seniorendag bij buurtvereniging in Hierden

De jaarlijkse seniorendag gaat uit van de Buurtvereniging Hierden en wordt mede mogelijk gemaakt door de ondernemersvereniging Hierden.

Het volgende evenement is de fietsmiddag op zaterdag 16 juni. “Heel Hierden fietst. Voor toerfietsen en elektrische fietsen is er een tocht van ongeveer 25 kilometer uitgezet. Voor retrorenners en wielrenners is er een tocht van zeventig kilometer. Meedoen is gratis. De toerfietsers en de mensen met de elektrische fiets kunnen zich die dag zelf inschrijven voor de tocht tussen 12.30 uur en 13.30 uur. Retrorenners en wielrenners moeten zich vooraf even opgeven via info@buurtvereniginghierden.nl of 06-15541820.”

Meer informatie over Heel Hierden fietst vindt u op de Facebookpagina van de buurtvereniging.