D66 opent pop-upwinkel in Harderwijk

Op zondag 11 februari opent Tweede Kamerlid Jan Paternotte de D66 pop-upwinkel in de Bruggestraat. In de winkel is iedereen welkom die met D66 in gesprek wil over Harderwijk en Hierden en de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande.

Voor D66 Harderwijk is de opening van de winkel een manier om nóg beter bereikbaar te zijn.

"Met een winkel met ruime openingstijden willen we als D66 Harderwijkers en Hierdenaren de kans geven om altijd en overal met ons in gesprek te gaan", aldus lijsttrekker Martijn Pijnenburg. "Ook als we ze net zijn misgelopen bij een van onze acties op straat. We gebruiken de winkel niet als excuus om deze periode de straat niet op te hoeven, maar willen onze bereikbaarheid nog verder vergroten. Iedereen kan zo zelf bepalen op welke manier hij of zij met ons in gesprek wil gaan. Fysiek op straat, in onze winkel, of via onze website en sociale mediakanalen."

Dat Paternotte komt voor de opening, is geen toeval.

Hij keerde zich vorige week nog tegen de verplichte zondagssluiting van winkels en kreeg bijval van de Harderwijkse D66-afdeling, die zich al vier jaar lang inzet voor een vrije invulling van de zondag. “Het moet maar eens afgelopen zijn met die gekkigheid. Winkeliers overal in Nederland, ook in Harderwijk, moeten zelf kunnen besluiten of ze op zondag open willen gaan”, aldus Paternotte.

Met onder meer pop-upwinkels wil D66 de leegstand in de binnenstad op korte termijn aanpakken.

"Op de directe omgeving hebben deze winkels een positief effect," aldus Pijnenburg. "Zowel door het bezetten van lege ruimte als door het extra verkeer dat wordt gegenereerd. Wij hopen met onze pop-upwinkel een positief effect te hebben op de directe omgeving. Het is jammer dat we de enige winkel in de straat zijn, die ook gewoon op zondag open kan. Wat ons betreft verandert dat zo snel mogelijk na 21 maart."