D66 Harderwijk opent pop-upwinkel in binnenstad

Een winkel die in Harderwijk op zondag geopend wordt, lijkt met de aankomende gemeenteraadsverkiezingen steeds dichterbij te komen. 

Het is daarom geen toeval dat Tweede Kamerlid Jan Paternotte de D66 pop-upwinkel juist op zondag opende.

Met een symbolische eerste aankoop steunt hij niet alleen de lokale campagne, maar geeft hij ook een duidelijk signaal af. Laat alle Harderwijkers de zondag op hun eigen manier en in volledige vrijheid beleven.
 
De nieuwe thuishaven van de partij is een manier om nóg beter bereikbaar te zijn. “We gebruiken de winkel niet als excuus om deze periode de straat niet op te hoeven, maar willen onze bereikbaarheid nog verder vergroten. Ook als je ons bent misgelopen bij een van de vele straatacties die we in de afgelopen vier jaar hebben georganiseerd”, aldus lijsttrekker Martijn Pijnenburg. "Iedereen kan zo zelf bepalen op welke manier hij of zij met ons in gesprek wil gaan." 

Zondag

Paternotte keerde zich vorige week nog tegen de verplichte zondagssluiting van winkels en kreeg bijval van de Harderwijkse D66-afdeling, die zich al vier jaar lang inzet voor een vrije invulling van de zondag. “Het moet maar eens afgelopen zijn met die gekkigheid. Winkeliers overal in Nederland, ook in Harderwijk, moeten zelf kunnen besluiten of ze op zondag open willen gaan.”, aldus Paternotte. 

Leegstand

Met onder meer pop-upwinkels wil D66 de leegstand in de binnenstad op korte termijn aanpakken. “Op de directe omgeving hebben deze winkels een positief effect”, aldus Pijnenburg. “Zowel door het bezetten van lege ruimte als door het extra verkeer dat wordt gegenereerd. Wij hopen met onze pop-upwinkel een positief effect te hebben op de directe omgeving. Het is jammer dat we de enige winkel in de straat zijn, die ook gewoon op zondag open kan. Wat ons betreft verandert dat zo snel mogelijk na 21 maart.” 

D66 pop-upwinkel

De winkel is gevestigd in een karakteristiek pand aan de Bruggestraat 39 in Harderwijk. Iedereen is welkom om met D66 in gesprek te gaan over Harderwijk en Hierden en de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande. Ook is het mogelijk om de campagne te steunen, door aankoop van verschillende items, van abri tot ansichtkaart. 

Kansen voor Harderwijk

Op 13 januari presenteerde D66 het verkiezingsprogramma ‘Kansen voor Harderwijk’ in poppodium Estrado. “Er is wat te kiezen op 21 maart”, aldus Pijnenburg. “D66 kiest voor een nog vrijer, nog ambitieuzer en nog groener Harderwijk. Met ons programma ‘Kansen voor Harderwijk’ gaan we de verkiezingstijd in. De keuzes die we maken zijn in onze ogen de beste keuzes voor de stad. Nu en op de lange termijn.”

Paternotte opent pop up store van D66 in Harderwijk