Corona leidt niet tot einde oefening SVP Aaltjespop, clubhuis uitgebreid

De stichting SVP Aaltjespop gaat nog steeds voortvarend te werk. Ondanks de Coronacrisis heeft de organisatie het clubhuis met oefenruimtes aan de Industrieweg flink uitgebreid. Dit tot grote vreugde van de muzikanten en donateurs. 

”De Club”, zoals de oefenruimte door de gebruikers wordt genoemd, is maar liefst uitgebreid van 80 m2 naar ruim 170 m2.

Er zijn nu 2 oefenruimtes, van alle technische gemakken voorzien. Hier oefenen nu 11 pop- rock- metal- en bluesbands bands. De ruimtes zijn Coronaproof gemaakt. Vanuit een lege fabriekshal heeft kartrekker Karel Miedema, bijgestaan door enkele clubleden, alles zelf opgebouwd. Van vloeren tot plafonds, installatie van leidingen, wanden, deuren, kasten, verlichting tot aan toilet en keuken. ,,Tekeningen indienen bij de gemeente, voldoen aan brandveiligheidseisen, vergunningen, dat alles heeft veel tijd gekost”, zegt Miedema.

Karel Miedema en Edward van Westerlaak, 35 jaar geleden mede-oprichters van Aaltjespop, hebben de stichting 5 jaar geleden nieuw leven ingeblazen. Inmiddels hebben ze wederom bewezen in een behoefte te voorzien. Behalve het organiseren van Aaltjespop, zijn er meer muzikale doelen. “ Muzikanten de kans bieden om samen te spelen tijdens jamsessies in Estrado, bands oprichten, een podium bieden” , somt Miedema op. De afgelopen 5 jaar zijn in samenwerking met Estrado al diverse muzikale evenementen gehouden. Ook maakte het Aaltjespopfestival al deel uit van Aaltjesdagen. In het Achterhoekse Neede wordt ook jaarlijks –behalve dit jaar dan- het festival onder de naam Rockin’ at the Old Mill gehouden.

De stichting SVP Aaltjespop heeft zich in de loop der jaren al vaker door moeilijke periodes heengewerkt. Het gratis festival Aaltjespop ging 2003 ter ziele wegens onder meer steeds verder toenemende regelgeving. Toch trok dit festival op het hoogtepunt vele duizenden bezoekers en was het grootste gratis popevenement van Gelderland. De stichting Aaltjespop hield van zijn vrijheid en wilde van gemeentelijke subsidie niets weten. “We hebben inmiddels bewezen dat je heel wat neer kunt zetten zonder subsidie. Inmiddels kunnen we wel andere culturele organisaties in Harderwijk bedienen.” De stichting haalde op vele manieren geld en materialen binnen. Door bijvoorbeeld donateurs te werven en de geluidsinstallatie van regionale motorraces te verzorgen. “Om de stichting SVP Aaltjespop toekomstbestendig te maken, zou ik wel een gemeentelijk pand willen. Want wat gebeurt er met ons, als de hal die we huren op een kwade dag verkocht wordt?” vraagt Miedema zich af.

Clubhuis Stichting Aaltjespop Harderwijk
(Foto gemaakt door Mieneke Braakman)