Coming out dag foto-expositie en gesprek over LHBTI-ervaringen

In samenwerking met de Gemeente Harderwijk en Roze 50+ organiseert Village People op zondag 11 oktober in de MESS Harderwijk een Coming Out gesprek en de opening van de foto-expositie ‘Out & Proud op de Veluwe’ van Karin Huijzendveld. 

De expositie is de gehele maand oktober elke zaterdag en zondag in de MESS te bekijken. Voorafgaand aan de Coming Out dag nodigt Village People de inwoners en ondernemers in Harderwijk, Ermelo en Hierden uit om de regenboogvlag uit te hangen.

Ieder jaar staat 11 oktober in het teken van Coming Out dag. Dan vieren LHBTI’ers over de hele wereld dat ze trots, open en eerlijk kunnen zijn over wie ze zijn. Homo, bi, lesbisch, trans, het maakt niet uit. Of je nu als man op mannen valt, of geboren bent in een lichaam dat niet past bij wie je bent: iedereen moet kunnen zijn wie hij of zij écht is.

Uitkomen voor wie je écht bent, uit de kast komen, oftewel je ‘coming out’ was en is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. En zeker niet op de Veluwe, waar anders zijn dan de grotendeels hetero-samenleving niet altijd gemakkelijk is.

Op Coming Out Dag praat Village People Harderwijk er -onder leiding van de Amsterdamse presentatrice Dolly Bellefleur- over met LHBTI’ers uit (de regio) Harderwijk én ervaringsdeskundige en schrijver van het boek ‘Confettiregen’: Splinter Chabot. Tevens wordt het boekje ‘Out & Proud op de Veluwe’ gepresenteerd, waarin de op de expo geportretteerde LHBTI’ers uit de regio vertellen over hun coming out.

Live of online meepraten kan. Wil je erbij zijn? Mail dan zsm naar [email protected] dat je komt. In verband met (corona en dus) de maximaal 65 mensen die we in de MESS mogen ontvangen, houden we ons strikt aan dit max. aantal aanwezigen. Online kan iedereen -in of uit de kast- onaangekondigd aanschuiven. Check dan om 14 uur de livestream op de Facebookpagina van Village People: www.facebook.com/villagepeopleharderwijk.

Programma zondag 11 oktober 2020:
MESS Harderwijk, Oranjelaan 11A (links van rest. Tennessee en 2 min naast NS Station).

13:30   Inloop
14:00   Opening expositie ‘Out & Proud op de Veluwe’ door wethouder Gert Jan van Noort
14:45   Debat deel 1: Splinter Chabot vertelt Dolly Bellefleur over zijn coming out
15:15   Pauze met dj Arjon
15:45   Debat deel 2: met Splinter Chabot en zaal, o.l.v. Dolly Bellefleur
16:45   Napraten met borrel

In aanloop van coming out dag vertellen drie Harderwijkers hun verhaal. In deze video vertelt Aart Schuuring over zijn coming out.