Buurt gered van kamerbewoning Muidenpad 9 in Harderwijk

Tot grote schrik van de gezelligste buurt van Harderwijk werd Muidenpad 9 na verkoop in april omgebouwd tot studentenhuis.

De nieuwe eigenaar, een regionale vastgoedbemiddelaar is meerdere malen gevraagd naar zijn plannen. Hij bleef vaag: misschien voor eigen bewoning, misschien voor mensen die wachten op hun woning in het waterfront. Hij verbouwde het echter zo dat hij losse kamers kon gaan verhuren.

Paniek in de buurt!

Visioenen van metershoge stapels bierkratten, bankstellen in de tuin, auto's en fietsen op plekken waar geen ruimte is, en natuurlijk waardedaling voor de omliggende huizen. Het kan meevallen, maar ook tegen…

Een buurvrouw vertelt: ” Door de tegenstrijdige verhalen vertrouwden we het niet helemaal. Toen we de eigenaar op een dag meerdere keukenblokjes naar binnen zagen sjouwen gingen de alarmbellen rinkelen. De man is opnieuw benaderd voor tekst en uitleg. Maar hij hing weer een warrig verhaal op. Toen hebben we maar eens gebeld naar de gemeente Harderwijk”. Bouwinspecteur J. Morgan is polshoogte gaan nemen en stelde vast dat de plannen niet conform de wet- en regelgeving waren.

Zo was er geen vergunning aangevraagd voor de dakkapel aan de voorkant en is het niet toegestaan om op elke kamer een keukenblok met gasaansluiting te plaatsen. Dat de nieuwe eigenaar hier niet blij mee was, laat zich raden. Gelukkig was er na enkele weken een bevredigende oplossing voor beide partijen: het huis werd opnieuw verkocht aan een buurtbewoner.

Geen kamerbewoning dus aan het Muidenpad!

De sleuteloverdracht is geweest en het klussen is begonnen. De woning wordt weer gereed gemaakt voor bewoning door een gezin. Door wie? Door alle buren die een steentje willen bijdragen. Omdat we allemaal een beetje zijn "gered" van de huisjesmelker en zijn bewoners. Omdat we superblij zijn met ons gezellige buurtje. En omdat we hopen dat er straks leuke nieuwe mensen interesse hebben in het Muidenpad 9!