Burendag op de Rietmeen

Zaterdag 23 september a.s., van 10.30 tot 16.00 uur is het burendag op het terrein van de Rietmeen, Ouverturebaan 1 (de voormalige gemeentewerf van Harderwijk).

De Rietmeen is tegenwoordig een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud, waar groen, duurzaamheid, talentontwikkeling en burgerschap iedere dag hoog in het vaandel staan. Op burendag wordt dit nog eens extra benadrukt.

De vrijwilligers van St. Rietmeen staan op burendag klaar om de buren uit de wijken Drielanden en Stadsweiden, maar ook andere belangstellenden, hartelijk te ontvangen.

Er is voor de bezoekers gratis een kopje koffie of thee met wat zelfgebakken lekkers erbij, voor de kinderen een glaasje limonade. Verder wordt er soep gekookt en pannenkoeken gebakken, er worden boeketten gemaakt en vogelhuisjes getimmerd en geschilderd. Bovendien is er een speurtocht uitgezet over het terrein en kan er tegen een geringe vergoeding worden meegedaan aan een workshop Schilderen.

Een belangrijk moment van de dag, om 12.00 uur, zal de nieuwe bijenstal officieel worden geopend. De imkers zullen de aanwezigen graag uitleg geven over hun hobby en het interessante en wonderbaarlijke leven in en rond de bijenkasten. Ook in de vlindertuin en bij het labyrint zullen de vrijwilligers graag informatie verschaffen.

Bent u nog nooit op de Rietmeen geweest? Vrijwilligers geven u graag informatie over het ontstaan en de voortgang van het project. Op verzoek zullen er rondleidingen worden gegeven.

Kom op 23 september naar de Rietmeen en beleef een gezellige dag! Burendag op de Rietmeen wordt financieel gesteund door het Oranje Fonds.