Bruidspaar L. van Dijk en A. van Dijk-Smith 60 jaar getrouwd (Filmpje)

Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op maandag 7 november om 15.00 uur een felicitatiebezoek.

Levensloop van 60-jarig bruidspaar L. van Dijk en A. van Dijk-Smith

 


Tijdens de oorlog is door vliegtuigen van de geallieerden met bestemming Duitsland, de stad Enschede door vergissing gebombardeerd. Er was veel schade, vele doden en gewonden te betreuren, maar het ouderlijk huis is gelukkig bespaard gebleven.

De bevrijding kwam op 1 april 1945 (eerste Paasdag). Dhr. van Dijk is weer na school gegaan, heeft gewerkt in een patisserie en 10 jaar in een weverij als getouwbaas. Door een collega werd hij uitgenodigd om tijdens de vakantie op de fiets naar zijn ouders te gaan in Noordbroek. De afstand was te ver en daarom hebben zij in een jeugdherberg te Emmen overnacht. In Emmen ontmoette hij zijn vrouw, die net pauze had op de laatste dag voor haar vakantie van Confectie atelier Bendien.  
 
In zijn verplichte diensttijd van 21 maanden bij de marine heeft Dhr. van Dijk op de cruiser de Ruijter een reis gemaakt naar Noorwegen, Canada, Madeira en Frankrijk. In Canada werden zijn maten en Dhr. van Dijk aangesproken door een Nederlandse emigrant. die muzikant was bij het leger. Enkele jaren na zijn diensttijd bij de spoorwegen in Maassluis is Dhr. van Dijk gaan werken op diverse functies op het station en werd in 1974 naar Harderwijk overgeplaatst met als standplaats Putten.

Na de automatisering is hij geplaatst in Amersfoort als medewerker werkvoorbereider. Op hun trouwdag zijn zij in koetsjes met de familie naar het stadhuis in Maassluis gegaan. Zij kregen twee dochters die op dezelfde dag zijn geboren, met twee jaar verschil. Hetzelfde was ook zo bij mijn vrouw en haar zus.