Brand in woning binnenstad Harderwijk

Door Harry Schipper – In een woning aan de Kleine Marktstraat, schuin tegenover de Ouderwetse Bakkerij, is vrijdagmorgen kort na acht uur brand uitgebroken.

De brandweer, die met drie brandweerwagens en een hoogwerker meteen uitrukte, wist in korte tijd het vuur te bedwingen

De woning, die dateert uit 1850, stond al een paar maanden leeg. Slopers waren beneden in de keuken beneden bezig met het doorslijpen van een waterleiding. Daarbij raakten ze per ongeluk een gasleiding, die meteen in brand vloog. Door de aanwezigheid van veel brandbaar materialen breidde het vuur zich snel uit en sloeg onder het dak zelfs even naar buiten. Er bestond angst dat het vuur zich zou uitbreiden naar aangrenzende woningen, waaronder een monumentaal eeuwenoud pand en aangrenzende appartementen aan de achterzijde. Maar dat gevaar kon worden afgewend door het razendsnel optreden van de massaal uitgerukte brandweerlieden, die het vuur vrij snel wisten te bedwingen.

De brand trok veel belangstelling van omwonenden. De politie heeft een deel van de binnenstad afgezet, omdat brandweerwagens de Hoogstraat blokkeren en om al te nieuwsgierigen op afstand te houden.

Brand binnenstad Harderwijk 22 oktober 2021
Brand binnenstad Harderwijk 22 oktober 2021