Boomfeestdag 2019 wordt opnieuw groots aangepakt

Na het succes van de Harderwijker boomfeestdag in het afgelopen jaar, wordt de jaarlijkse boomfeestdag in 2019 opnieuw groots aangepakt. 

Onder het motto ‘ieder kind een boom’ planten woensdag 13 maart leerlingen van groep 8 een boom in het nieuw aan te leggen recreatiegebied de Crescentplas in nieuwbouwplan Harderweide in de wijk Drielanden.

Voor de leerlingen van groep 6 is er in de dagen voor en na de boomfeestdag een speciale boswandeling samen met de boswachter. Groep 7 gaat dan aan de slag met een bosbeheeractiviteit.
 
Lespakketten
De Hortus, Centrum voor Natuur en Milieu, biedt samen met de gemeente Harderwijk ook dit jaar aan basisscholen een exclusief lespakket voor de groepen 6, 7 en 8. En er worden voor groep 7 en 8 gastlessen aangeboden. Met het lesmateriaal leren kinderen de grote waarde van bomen kennen en krijgt de boomfeestdag meer inhoud. De basisscholen in de gemeente Harderwijk hebben al enthousiast gereageerd op de plannen.
 
Vrijwilligers gevraagd                                                                                      
Heeft u woensdag 13 maart 2019 in de ochtend tijd beschikbaar en vindt u het leuk om op de boomfeestdag als vrijwilliger mee te doen, meld u dan zo spoedig mogelijk met uw naam, adres en telefoonnummer aan via info@harderwijk.nl t.a.v. Klaas Jan Bakema.