Boomfeestdag 2018 biedt speciaal lesprogramma

In 2018 wordt de jaarlijkse boomfeestdag op 14 maart extra groots aangepakt. De Hortus, Centrum voor Natuur en Milieu, biedt samen met de gemeente Harderwijk aan basisscholen een exclusief lespakket voor de groepen 6, 7 en 8. 

Met het lesmateriaal leren kinderen de grote waarde van bomen kennen en krijgt de boomfeestdag meer inhoud. 16 basisscholen hebben belangstelling getoond voor het lespakket. 

Voor de leerlingen van groep 6 staat ‘mijn favoriete boom’ centraal. Kinderen worden uitgenodigd  een schatkist te maken van een boom die zij het mooist vinden. In groep 7 gaat het over de eigenschappen en functies oftewel de specifieke talenten die bomen hebben.  De leerlingen van groep 8 gaan aan de slag met de grote betekenis van bomen voor het leefklimaat.

Buitenactiviteiten                                                                                                                                                      

Op de boomfeestdag zelf, woensdag 14 maart, planten zoveel mogelijk leerlingen van groep 8 een boom. Voor de leerlingen van groep 6 is er in de dagen voor en na de boomfeestdag een speciale bomenwandeling met de boswachter. Groep 7 gaat aan de slag met een bosbeheeractiviteit.

Frank Jongbloed, directeur van basisschool Het Talent is blij met de extra aandacht voor bomen:  ”Het is belangrijk dat we ons meer bewust zijn van het grote belang van bomen voor onze leefomgeving. Door actief mee te doen aan de lessen en activiteiten rond de boomfeestdag, dragen we daar als school graag aan bij.”

Vrijwilligers nodig                                                                                                                                                    

Heeft u  woensdag 14 maart 2018 overdag tijd beschikbaar en vindt u het leuk om op de boomfeestdag als vrijwilliger bij te dragen aan het succes van deze dag, meld u dan zo spoedig mogelijk met uw naam, adres en telefoonnummer aan via info@harderwijk.nl t.a.v. de heer K. J. Bakema.

MK Hoveniersbedrijf Hierden
Johan Bruijnes Dienstverlening
Hoveniersbedrijf Bart Ahrens
SIGHT Landscaping