Boom omgewaaid op het Kloosterplein

Ook in Harderwijk is het advies binnen blijven tot de storm weer wat gaat liggen. Bomen waaien om, dakpannen vliegen van het dak en takken vallen uit de bomen. Op het Kloosterplein is er vanmorgen ook een boom omgewaaid, en die ging rakelings langs de geparkeerde auto's. 

Snelherstel ruimt de bomen op.

Medewerkers van Snelherstel waren al bezig in het Hortuspark. Daar was de top van een eeuwenoude gingko biloba boom afgebroken. De top werd in stukken gezaagd en netjes opgeruimd. Ze konden direct een blokje verder naar het Kloosterplein. Daar was een volledige boom omgewaaid. 

Handhaving was ook aanwezig op het Kloosterplein.

Er was weinig wat ze konden doen. Wel werden er ook los zittende dakpannen geconstateerd op het pand waar Trainingscentrum Jam in zit. Ook dit kan gevaarlijk zijn, dakpannen waaien als scherven door de lucht. Handhaving adviseert dan ook iedereen om maar zo veel mogelijk binnen te blijven. Ook de brandweer is er maar druk mee. Zo was het dak van de supermarkt Dirk van der Broek losgewaaid. Ook een gedeelte van het dak van Uitgaanscentrum Harders Plaza was door de harde wind losgekomen.