Boeldag Grote Kerk Harderwijk

Op ‘Aaltjesdag’ 09 juni a.s. organiseert de Hervormde Gemeente Harderwijk voor de 34ste keer de jaarlijkse Boeldag op het Kerkplein van de Grote Kerk van Harderwijk. 

Naast pleinactiviteiten zoals meubelverkoop, kraamverkoop, verzorging inwendige mens en het Aaltjesrad met o.a veel vers gerookte aal, etentjes, fiets, verzorgde boottochtjes etc vindt om 15.30 de veiling per opbod plaats.

In deze veiling komen o.a onder de hamer schilderijen, gravures, oude schoolplaten,  antiek speelgoed, een ets van de Harderwijk Haven van C. Bolding, een facsimile van de beroemde Ravesteijn Statenbijbel uit 1657, klokken, een prachtige handgemaakte Harderwijker botter,
zilverwerk, een origineel Engelse pubbord uit de 19de eeuw en andere leuke items.

Om 15.30 uur wordt door notaris E.J. Wemes het startschot voor deze veiling gegeven. De artikelen voor de veiling zijn op 10 juni vanaf 10.00 uur te bezichtigen in de omloop van de Grote Kerk.

Boeldagconcert

De Boeldag wordt traditioneel om 17.00 uur afgesloten met een gratis concert van de Verenigde Veluwse Koren (V.V.K.).  De V.V.K.  zijn landelijke bekend en staan onder leiding van Leander van der Steen. De karakteristieke Veluwse klederdracht geeft het koor een extra culturele status. Buiten Nederland is dit koor ook een graag geziene gast. Voor meer informatie kunt u kijken op www.verenigdeveluwsekoren.nl.
 
Deze Boeldag wordt mede mogelijk gemaakt door het organisatiecomité van de “Aaltjesdagen”. De  Boeldag begint om 9.00 uur.

Boeldag Grote kerk Harderwijk