Blue Monday Challenge geeft Harderwijk kleur

Vandaag is het Blue Monday, de zogenaamd zwaarmoedigste dag van het jaar. 

Om die reden organiseert stichting Harderwijkse Uitdaging de Blue Monday Challenge. Onder het motto ‘doe eens iets geks voor jezelf en je medemens’ vinden er de hele dag op diverse plekken in Harderwijk ludieke activiteiten plaats.

Om 8.30 uur vanochtend ging de challenge officieel van start in de Raadszaal van het Huis van de Stad in Harderwijk.
 
Esther Rozeboom, manager Harderwijkse Uitdaging, gaf vanochtend het startsein voor de Blue Monday Challenge. Zij nodigde daarmee alle Harderwijkers en Hierdenaren uit om een speciale dag van Blue Monday te maken. Dat mag op een ludieke manier, groot of klein opgezet, als bedrijf, organisatie, individu of gezin. 

Geluksroute

Onderdeel van het Blue Monday-programma was de officiële start van de Geluksroute. De Geluksroute is een project waarbij mensen met een klein budget, die in een sociaal isolement verkeren, chronisch ziek zijn of beperkt uitgedaagd worden op zoek te gaan naar hun passie. Wethouder Van Noort is blij met de route. “Je vergeet al gauw dat een hobby niet begint en eindigt met het volgen van een les. Als je wilt schilderen heb je ook verf, penselen en doeken nodig. Vanuit de Geluksroute kunnen we mensen nu echt maatwerk.” Als openingsact vertolkten singer-songwriter Rose Spearman en violiste Marieke Booy het intieme lied Als De Liefde Niet Bestond. De opening maakte veel indruk. “Er zijn vast heel veel mensen die hun dag anders zijn begonnen dan wij”, aldus een van de toehoorders. 

Dag vol activiteiten

Hierna gingen verschillende activiteiten van start, die nog de hele dag in Harderwijk plaatsvonden. In wijkontmoetingscentrum De Stad werd de workshop ‘maak jouw persoonlijke collage’ georganiseerd, terwijl in wijkontmoetingscentrum De Aanleg leerlingen van basisschool Dominicus Savio portretten maakten van ouderen die model wilden zitten. De Blue Monday Lunchwandeling werd georganiseerd door JOGG Harderwijk, Perspectief en Iedema. Het initiatief ‘In Beweging’ van ZorgDat trad op drie verschillende locaties op met een gelegenheidscabaret.
 
Iedereen kan en mag uit eigen beweging meedoen aan de Blue Monday Challenge. Kijk in je eigen omgeving of buurt wie er wat aandacht kan gebruiken en geef kleur aan zijn of haar dag. Check ook de Facebookpagina @BlueMondayChallenge voor actuele informatie en het volledige programma.

De Blue Monday Challenge is een initiatief van de Harderwijkse Uitdaging en wordt mogelijk gemaakt door haar founders Gemeente Harderwijk, Rabobank Randmeren en het Oranje Fonds. 

The Blue Monday Challenge Harderwijkse Uitdaging