Biya leidt VVOG naar kostbare overwinning op Magreb ’90

In een guur en mistig Utrecht werd er om twee uur afgetrapt tegen hekkensluiter Magreb ’90.

De ploeg van Hans van Arum kon een overwinning goed gebruiken na een mindere periode. Een overwinning in Utrecht was het beste recept om de rug weer te rechten.

De Utrechters begonnen sterk aan de wedstrijd. Maar na enkele doelpogingen van de hekkensluiter kroop VVOG meer en meer uit zijn schulp. Na een prima vrije trap van de Groen Witten was de toon gezet. VVOG domineerde en kreeg in de 20ste minuut via Hop een enorme kans. De verdediger kopte de bal echter op de paal. Vier minuten later was het wel raak voor de Groen Witten. Biya legde de bal panklaar op het hoofd van Muller. De kopsterke speler kopte de bal terug op Guido de Graaf, die de bal als een echte spits beheerst achter de Magreb-doelman kopte.

De voorsprong deed VVOG zichtbaar goed want in de 30ste minuut was het opnieuw raak. Deze goal was volledig de verdienste van Pernelly Biya. De aanvallende middenvelder passeerde een aantal man en krulde daarna, vanaf de achterlijn, de bal prachtig in de bovenhoek. Het was alweer zijn zesde goal van het seizoen.

Na de rust bleef VVOG hongerig op zoek gaan naar goals. Doelpuntenmaker de Graaf was dichtbij de 0-3, maar hij kopte de bal precies op de kruising. Magreb bood hier en daar ook goed tegenstand aan de Harderwijkers. De Utrechters hadden een aantal uitstekende individuele spelers maar deze wisten geen uitgespeelde kansen te creëren. De attente Koornberg tikte nog wel een prima schot op de lat.

Invallers Kalkan en Vossebelt gaven VVOG nog wat extra flair maar beide spelers konden hun kansen net niet benutten. De scheidsrechter vond het na 90 minuten genoeg geweest en floot voor het eindsignaal in Utrecht. VVOG stapte met een 0-2 overwinning van het veld.

Al met al was het een fijne en positieve middag voor de Groen Witten. Na drie verliespartijen op rij konden er eindelijk weer eens drie punten worden bijgeschreven. Volgende week ontvangt VVOG Jong FC Groningen. De wedstrijd begint om half drie.

Timeflex Jobcentre

Adresgegevens

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Telefoon

T. 020-2405533

Meer info