Bijzonder orgelconcert door jonge Laurens de Man

Op donderdag 16 augustus speelt Laurens de Man het 6e orgelconcert in de zomerserie op het Harderwijker Bätz-orgel in de Grote Kerk.

Deze nog zeer jonge organist (en pianist) heeft desondanks al een flink aantal prijzen in de wacht gesleept, zowel voor orgel als piano.

Voor orgel o.a. het Govert van Wijnconcours in Maassluis en 3 prijzen tijdens de International Martini Organ Competition in Groningen. Dit jaar won hij de Sweelinck-Müllerprijs voor veelbelovende organisten.

In Harderwijk speelt hij voor het eerst en hij heeft vanuit het jaarthema “ L’ Orgue Mondaine” een apart programma gemaakt met muziek van Bach en Mozart, maar ook muziek van componisten die je wat minder hoort: George Gershwin bv, van wie hij een aantal transcripties speelt van songs en van piano preludes. Of de 16e eeuwse Ammerbach, die liederen en dansen bij elkaar bracht in zijn orgelboek. Of Henk Badings die een viertal korte stukken schreef waaronder een dialoog tussen muggen en bromvliegen. Geen alledaags concert dus, en het is de moeite waard om het orgel eens op een andere manier te horen.
 
Het concert in de Grote Kerk begint om 20.15 uur. Parkeren is mogelijk op het Kerkplein.
De toegangsprijs bedraagt € 7,50.  Een programmaboekje met toelichting is verkrijgbaar voor € 1,-.
Voor verdere informatie: www.harderwijk-orgel.nl